Yersinia IgG At

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

1700,00 rsd

Obrtno Vreme

1 dan

Uzorkovanje

Vađenje krvi

Kategorija

Imunologija

Kada se suočavate sa određenim simptomima ili stanjima, važno je razumeti uzrok i pravilno dijagnostikovati problem. U laboratoriji IntroLab u Beogradu nudimo analizu Yersinia IgG At, koja je specifična analiza krvi namenjena detekciji antitela protiv bakterije Yersinia enterocolitica.

Šta je Yersinia enterocolitica?

Yersinia enterocolitica je gram-negativna bakterija koja pripada porodici Enterobacteriaceae. Postoji nekoliko vrsta Yersinia koje su patogene za ljude, uključujući Y. pestis, Y. pseudotuberculosis i Y. enterocolitica. Infekcija ovom bakterijom obično se prenosi konzumacijom kontaminirane hrane ili vode. Klinički simptomi infekcije mogu varirati od akutnih intestinalnih simptoma do ekstraintestinalnih komplikacija poput reaktivnog artritisa i Erythema nodosum.

Zašto je važna analiza Yersinia IgG At?

Ova analiza krvi pomaže u detekciji IgG antitela protiv Yersinia enterocolitica. Prisustvo ovih antitela može ukazivati na trenutnu ili prethodnu infekciju. Takođe, IgG antitela mogu pomoći u dijagnozi post-infektivnih autoimunih poremećaja povezanih sa Y. enterocolitica, kao što su reaktivni artritis i Gravesova bolest.

Kako se izvodi test?

Za analizu Yersinia IgG At potrebno uzeti uzorak krvi iz vene pacijenta. U laboratoriji IntroLab u Beogradu, vađenje krvi se obavlja brzo i sa minimalnim nelagodnostima. Nakon vađenja, uzorak se šalje na bakteriološku serologiju gde se koristi metoda ELISA za detekciju specifičnih antitela.

Šta znače rezultati?

Negativan rezultat ukazuje na odsustvo IgG antitela protiv Yersinia enterocolitica u krvi, dok pozitivan rezultat može ukazivati na trenutnu ili prethodnu infekciju. Važno je napomenuti da rezultati treba da budu interpretirani u kontekstu kliničke slike i drugih dijagnostičkih testova.

Kako se zaštititi od infekcije?

Yersinia enterocolitica se često prenosi putem kontaminirane hrane i vode. Evo nekoliko koraka koje možete preduzeti kako biste smanjili rizik od infekcije:

  • Pravilna priprema hrane: Uvek termički obradite meso, posebno svinjetinu, na preporučenim temperaturama. Izbegavajte konzumaciju sirovog ili nedovoljno kuvanog mesa.
  • Higijena ruku: Redovno i temeljno perite ruke sapunom, posebno pre jela i posle korišćenja toaleta.
  • Pijte prečišćenu vodu: Ako niste sigurni u kvalitet vode, preporučuje se njeno prokuvavanje ili korišćenje filtera.
  • Izbegavajte rizične namirnice: Kada putujete, budite oprezni sa konzumacijom sirovog voća i povrća, osim ako nisu oljušteni ili dobro oprani.

Kada posetiti lekara?

Ako imate simptome koji ukazuju na moguću infekciju Yersinia enterocolitica, kao što su bolovi u stomaku, proliv, povraćanje ili groznica, preporučuje se da se što pre konsultujete sa lekarom. Rana dijagnoza može pomoći u bržem oporavku i sprečavanju potencijalnih komplikacija.

Dodatne preporuke

Ako ste već imali infekciju Yersinia enterocolitica ili ste bili izloženi riziku od infekcije, redovna analiza krvi može biti korisna kako biste pratili svoje zdravstveno stanje. Laboratorija IntroLab u Beogradu nudi analizu Yersinia IgG At kao deo sveobuhvatnog pristupa bakteriološkoj serologiji.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Serum (venska krv)

Obrtno vreme: 1 dan

Priprema: Posebna priprema nije potrebna.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.