Yersinia Enterocolitica kultura

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

450,00 rsd

Obrtno Vreme

2-4 dana

Uzorkovanje

Prikupljanje stolice

Kategorija

Analiza stolice

Vodeća biohemijska laboratorija Beograd, IntroLab, Vam omogućava da utvrdite prisustvo Yersinia enterocolitica kultura u stolici kroz precizan pregled stolice na bakterije.

Šta je Yersinia enterocolitica?

Yersinia enterocolitica je gram-negativna bakterija koja može izazvati infekciju digestivnog trakta kod ljudi. Ova bakterija se najčešće prenosi konzumiranjem kontaminirane hrane, posebno mesa, ili vodom koja je kontaminirana fekalnim materijalom.

Koje su indikacije?

Indikacije za analizu mogu uključivati:

  • Simptome gastrointestinalnih infekcija: Analiza se preporučuje osobama koje pokazuju simptome gastrointestinalnih infekcija kao što su abdominalni bol, dijareja (ponekad s primesama krvi), mučnina, povraćanje ili povišena temperatura.
  • Kontaminaciju hrane ili vode: Osobe koje su konzumirale hranu ili vodu koja se sumnja da je kontaminirana Yersinia enterocolitica bakterijom mogu biti upućene na ovu analizu radi provere prisustva infekcije.
  • Epidemiološke okolnosti: U slučajevima epidemija ili izbijanja infekcija Yersinia enterocolitica, analiza se može preporučiti kako bi se utvrdila prisutnost i rasprostranjenost ove bakterije u populaciji.

Kako izgleda uzorkovanje?

Potrebno je dostaviti uzorak sveže neformirane stolice. Uzorak se treba sakupiti u sterilnoj posudi koju ćete dobiti od našeg laboratorija. Važno je sakupiti uzorak iz srednjeg dela stolice i izbegavati dodirivanje unutrašnjih površina posude ili kontaminaciju uzorka sa urinom ili vodom iz WC šolje.

Nakon sakupljanja uzorka, dostavite ga u našu laboratoriju što je brže moguće kako bismo mogli da započnemo analizu. U laboratoriji ćemo izvršiti kultivaciju uzorka stolice na specifičnim hranljivim podlogama koje podržavaju rast Yersinia enterocolitica. Nakon inkubacije, naše stručno osoblje će izvršiti mikrobiološki pregled stolice i identifikaciju prisutnosti Yersinia Enterocolitica kultura.

Tumačenje rezultata analize stolice na prisustvo Yersinia enterocolitica bakterije

Negativan rezultat analize ukazuje na to da u uzorku stolice nije detektovano prisustvo bakterije Yersinia enterocolitica. To može značiti da osoba nema aktivnu infekciju ovom bakterijom ili da je nivo bakterija ispod granice detekcije metode analize.

Pozitivan rezultat analize ukazuje da postoji određena količina ove bakterije u stolici. To može ukazivati na aktivnu infekciju. U takvim slučajevima, dalja procena simptoma, klinička slika i potvrda dijagnoze od strane lekara su neophodni.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Stolica

Obrtno vreme: 2-4 dana

Priprema: Posebna priprema nije potrebna.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.