Ureaplasma urealyticum (T960), (uretralni, vaginalni, cervikalni bris; urin, ejakulat, sekret prostate)

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

3000,00 rsd

Obrtno Vreme

48-72h

Uzorkovanje

Uzimanje brisa iz uretre, iz vagine, i iz grlića materice; Prikupljanje urina, ejakulata i sekreta.

Kategorija

PCR mikrobiologija

Ureaplasma urealyticum (T960) je specifičan soj bakterije iz roda ureaplasma. Bakterija je često prisutna u genitourinarnom sistemu ljudi i može uzrokovati infekcije, posebno kod osoba sa oslabljenim imunološkim sistemom ili drugim urogenitalnim komplikacijama. Ako sumnjate na infekciju ili želite proveriti svoje zdravstveno stanje, analizu za ureaplasma urealyticum možete zakazati u IntroLab laboratoriji u Beogradu, gde će stručno osoblje obraditi vaš uzorak i pružiti precizne rezultate.

Kada se radi ureaplasma urealyticum (T960) analiza?

Analiza se obično preporučuje kada postoje simptomi urogenitalne infekcije ili u svrhu provere zdravlja urogenitalnog sistema, posebno pri planiranju trudnoće. Takođe, može se preporučiti kod sumnje na infekciju u okviru rutinskih medicinskih pregleda ili pre vantelesne oplodnje.

Simptomi infekcije:

  • Peckanje ili bol tokom mokrenja
  • Neuobičajeni vaginalni ili uretralni iscedak
  • Bol u donjem delu stomaka
  • Nelagodnost ili bol tokom seksualnog odnosa

Kako se prenosi infekcija?

Infekcija Ureaplasma urealyticum (T960) najčešće se prenosi seksualnim putem, kroz nezaštićen seksualni kontakt sa zaraženom osobom. Bakterija može preživeti na sluzokoži genitalnog trakta, i kroz seksualne aktivnosti, može se lako preneti sa jedne osobe na drugu. Iako je seksualni prenos najčešći način širenja ove bakterije, takođe je moguće, iako ređe, vertikalno prenošenje s majke na dete tokom porođaja. Pored toga, osobe sa oslabljenim imunološkim sistemom ili postojećim urogenitalnim komplikacijama mogu biti posebno osetljive na infekciju. Kako biste umanjili rizik od infekcije, preporučuje se korišćenje zaštite tokom seksualnih aktivnosti i redovan medicinski nadzor, posebno ako planirate trudnoću ili imate česte simptome urogenitalnih infekcija.

Kako se leči infekcija?

Lečenje infekcije uzrokovane ureaplasma urealyticum (T960) uključuje primenu antibiotika koji su efikasni protiv ove vrste bakterija. Izbor antibiotika i trajanje terapije će zavisiti od individualnih okolnosti pacijenta, uključujući i rezultate testova na osetljivost na antibiotike.

Posledice nelečenja infekcije

Nelečenje infekcije može dovesti do dugotrajnih urogenitalnih problema, kao što su hronični uretritis, cistitis, i potencijalno, pelvična inflamatorna bolest. Takođe, infekcija može uzrokovati komplikacije u trudnoći, kao što su prevremeni porođaj i niska porođajna težina. U nekim slučajevima, nelečena infekcija može doprineti i problemima sa plodnošću kod oba pola.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Bris uretre, vagine, cerviksa; Urin, ejakulat, sekret prostate;

Obrtno vreme: 48-72h

Priprema: Posebna priprema nije potrebna.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.