Tularemija At

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

1950,00 rsd

Obrtno Vreme

1 dan

Uzorkovanje

Vađenje krvi

Kategorija

Imunologija

U laboratoriji IntroLab u Beogradu, nudimo visokokvalitetnu Tularemija At analizu koja vam može pomoći da otkrijete da li ste bili izloženi ovoj bakteriji. Naš stručni tim radi na pružanju brzih, pouzdanih rezultata koje možete koristiti u procesu dijagnostike i lečenja. Kontaktirajte nas danas da biste zakazali svoju Tularemija At analizu.

Šta je Tularemija?

Tularemija, poznata i kao „zečja groznica“, je infektivna bolest koju prouzrokuje bakterija Francisella tularensis. Često se prenosi kontaktom sa zaraženim životinjama, insektima ili kontaminiranom vodom i zemljištem. Kod ljudi, tularemija može prouzrokovati niz simptoma koji variraju u zavisnosti od načina na koji su ušli u kontakt sa bakterijom.

Tularemija At analiza je laboratorijski test kojim se traže antitela na Francisella tularensis u pacijentovoj krvi. Ova antitela su proteini koje naše telo proizvodi kao odgovor na infekciju bakterijom Francisella tularensis. Ako se ova antitela detektuju, to je znak da je osoba bila izložena ovoj bakteriji.

Kada se radi Tularemija At test?

Tularemija At test se obično preporučuje osobama koje imaju simptome tularemije, kao što su:

  • visoka temperatura
  • malaksalost
  • glavobolja
  • bolovi u mišićima
  • bol u grlu
  • proliv
  • povraćanje
  • oticanje i bol u očima
  • oticanje limfnih čvorova

Takođe, ovaj test se može preporučiti osobama koje su bile izložene riziku od tularemije, bilo kroz posao (npr. veterinari, lovci), bilo kroz aktivnosti na otvorenom (npr. kampovanje, planinarenje) u područjima gde su zabeleženi slučajevi tularemije.

Tumačenje rezultata Tularemija At testa

Rezultati Tularemija At testa se obično izveštavaju kao „pozitivan“ ili „negativan“. Pozitivan rezultat znači da su antitela na Francisella tularensis detektovana u krvi, što ukazuje na to da je osoba bila izložena ovoj bakteriji. Međutim, pozitivan rezultat ne ukazuje nužno na aktivnu infekciju, jer antitela mogu ostati u telu godinama nakon što se infekcija razreši. Negativan rezultat znači da antitela nisu detektovana, što obično ukazuje na to da osoba nije bila izložena bakteriji Francisella tularensis.

Priprema za test

Postupak testa je jednostavan i neinvazivan, a obuhvata uzimanje uzorka krvi iz vene na ruci. Za ovaj test nema specifičnih zahteva pripreme – nije potrebno postiti ili se suzdržavati od konzumiranja tečnosti pre testiranja.

Specifičnosti i podvrste analize

Tularemija At analiza je specifična za detekciju antitela na Francisella tularensis. Međutim, postoje i druge laboratorijske tehnike koje se mogu koristiti za dijagnozu tularemije, uključujući kulturu bakterija i PCR (lančana reakcija polimeraze) za detekciju genetskog materijala bakterije.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Venska krv

Obrtno vreme: 1 dan

Priprema: Posebna priprema nije potrebna.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.