TSH (ultrasenzitivni)

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

700,00 rsd

Obrtno Vreme

4h

Uzorkovanje

Vađenje krvi

Kategorija

Imunohemija

TSH analiza je jedna od analiza hormona štitne žlezde koja se često koristi u dijagnostici i praćenju osoba sa simptomima hipertireoidizma ili hipotireoidizma, kao i kod osoba sa već dijagnostikovanim poremećajem štitne žlezde radi praćenja terapije. TSH se ponekad određuje i kao deo sistematskih pregleda kako bi se procenilo opšte zdravstveno stanje. Srećom, biohemijska laboratorija Beograd IntroLab Vam omogućava da obavite ovu analizu radi precizne evaluacije vašeg hormonskog statusa.

TSH – Definicija

TSH je hormon koji se proizvodi u prednjem režnju hipofize i igra važnu ulogu u regulaciji hormona štitne žlezde. Sinteza TSH je podstaknuta niskom koncentracijom hormona štitne žlezde i TRH (hormona koji se proizvodi u hipotalamusu).

Normalno, postoji obrnut odnos između TSH i hormona štitne žlezde u hipofiza-hipotalamus vezi. Zapravo, niska koncentracija TSH dovodi do visokih nivoa hormona štitne žlezde, dok visoka koncentracija TSH ukazuje na nisku koncentraciju ovih hormona.

Kada je TSH analiza bitna?

Određivanje nivoa TSH je korisno u dijagnostici i praćenju terapije kod hipertireoidizam i hipotireoidizam. Često se određuje zajedno sa hormonima štitne žlezde (T3/fT3 i T4/fT4). Biohemijske analize ovog tipa su takođe indikovane tokom trudnoće i kod novorođenčadi u postnatalnom skriningu.

Na šta upućuju rezultati?

Rezultati TSH analize mogu ukazivati na različita stanja. S tim u vezi, evo nekoliko mogućih interpretacija:

  • Povišeni nivoi TSH: Visoke vrednosti TSH obično ukazuju na hipotireoidizam, stanje u kojem štitna žlezda ne proizvodi dovoljno hormona štitne žlezde. To može biti posledica problema u štitnoj žlezdi ili poremećaja u hipofizi ili hipotalamusu.
  • Sniženi nivoi TSH: Niske vrednosti TSH mogu ukazivati na hipertireoidizam, što znači da štitna žlezda proizvodi previše hormona štitne žlezde. Ovo takođe može biti uzrokovano problemima u štitnoj žlezdi ili regulaciji hormona u hipofizi/hipotalamusu.
  • Normalni nivoi TSH: Normalne vrednosti TSH obično ukazuju na normalno funkcionisanje tireoide. Međutim, važno je da se rezultati analize TSH tumače zajedno sa drugim hormonima štitne žlezde kako bi se dobila potpunija slika.

Hormoni štitne žlezde cena

Analizu TSH kao ostalih hormona štitne žlezde u našoj laboratoriji možete da odradite po jako pristupačnoj ceni. Uz to, dobićete vrhunski kvalitet. Naše osoblje je maksimalno posvećeno pacijentima, te će Vam omogućiti da se u našim prostorijama osećate kao kod kuće.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Serum (venska krv)

Obrtno vreme: 4h

Priprema: Osobe koje koriste hormone štitne žlezde kao terapiju treba da prate uputstva svog lekara o vremenu uzimanja leka. Uzorak krvi se najčešće uzima neposredno pre sledeće doze. Za osobe koje nisu na terapiji, posebna priprema nije potrebna, ali je poželjno da uzorkovanje bude između obroka. Osobama koje pate od akutnih oboljenja savetuje se da ne određuju hormone štitne žlezde sve dok se ne oporave od istog.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.