Trombofolatni kompleks 12 SNP*

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

15000,00 rsd

Obrtno Vreme

48-72h

Uzorkovanje

Vađenje krvi

Kategorija

Humana genetika

Trombofolatni kompleks 12 SNP analiza je genetska analiza koja se koristi za proučavanje varijacija u genima koji su povezani sa metabolizmom folne kiseline i drugim ključnim faktorima koagulacije krvi. Laboratorija za genetiku Beograd, IntroLab, Vam, kroz ovu analizu, pruža važne informacije o Vašoj genetskoj predispoziciji za određene bolesti i zdravstvene probleme, kao i odgovore na pitanja o odgovoru na terapiju i potencijalne mere prevencije.

Koje su indikacije?

Indikacije za trombofolatni kompleks 12 SNP analizu mogu varirati u zavisnosti od specifičnih zdravstvenih stanja i potreba svakog pacijenta. Evo nekoliko uobičajenih indikacija za ovu analizu:

  • Istorija tromboembolijskih bolesti: Ako ste imali prethodne slučajeve duboke venske tromboze (DVT), plućne embolije ili bliske rođake sa sličnim stanjima, analiza trombofolatnog kompleksa 12 SNP može pružiti informacije o genetskim faktorima rizika i pomoći u proceni vašeg daljeg rizika.
  • Ponavljajući pobačaji: Ako ste imali više uzastopnih spontanih pobačaja, analiza trombofolatnog kompleksa može otkriti genetske varijacije koje mogu uticati na proces koagulacije krvi i pomoći u određivanju odgovarajućeg pristupa lečenju ili prevenciji.
  • Neobjašnjivi vaskularni događaji: Ako ste imali vaskularne događaje poput moždanog udara ili srčanog udara u mlađem dobu, analiza trombofolatnog kompleksa 12 SNP može identifikovati genetske faktore rizika koji mogu doprineti tim događajima.
  • Planiranje trudnoće: Ako planirate trudnoću ili se već podvrgavate postupku vantelesne oplodnje (IVF), analiza trombofolatnog kompleksa može pružiti informacije o genetskim faktorima koji mogu uticati na plodnost, uspeh IVF-a i rizik od tromboze tokom trudnoće.
  • Terapijski odgovor: Genetske varijacije u trombofolatnom kompleksu mogu uticati na odgovor na terapiju antikoagulansima poput varfarina ili rivaroksabana. Analiza može pomoći u personalizaciji doziranja i optimizaciji terapije.

Važno je napomenuti da su ovo samo neke od mogućih indikacija, i da konačnu odluku o potrebi ove genetske analize krvi treba doneti u konsultaciji sa kvalifikovanim zdravstvenim stručnjakom.

Zašto je trombofolatni kompleks 12 SNP analiza važna?

Ova analiza može pružiti važne informacije o riziku od tromboze, srčanih bolesti, spontanih pobačaja i drugih zdravstvenih stanja koja su povezana sa genetskim varijacijama trombofolatnog kompleksa. Na osnovu rezultata analize, vaš lekar može prilagoditi terapiju, preporučiti odgovarajuće suplemente ili promeniti životne navike kako bi se smanjio rizik od komplikacija.

Kako se izvodi trombofolatni kompleks 12 SNP analiza?

Da bismo izvršili ovu analizu, potrebna je mala količina krvi koja se uzima iz vene. U laboratoriji, naš stručni tim će pažljivo obraditi vaš uzorak i pristupiti analizi uzoraka DNK. Kombinovanjem najnovijih tehnologija i najviših standarda kvaliteta, možemo pouzdano identifikovati varijacije u genima trombofolatnog kompleksa.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Venska krv

Obrtno vreme: 48-72h

Priprema: Posebna priprema nije potrebna. Međutim, potrebno je obavestiti svog lekara o uzimanju određene terapije, jer neki lekovi mogu uticati na rezultate testa.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.