Trombinsko vreme

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

350,00 rsd

Obrtno Vreme

8h

Uzorkovanje

Vađenje krvi

Kategorija

Hemostaza

Analiza trombinsko vreme je korisna u dijagnostici poremećaja hemostaze, kao što su produžena krvarenja ili prekomerna koagulacija. Ovaj test se primenjuje kako bi se procenila funkcija fibrinogena i isključila mogućnost kontaminacije heparinom. Trombinsko vreme pruža informacije o sposobnosti krvnog sistema da formira i rastvara ugruške, kao i o prisustvu eventualnih poremećaja u ovim procesima. Ovo je važna analiza koja doprinosi celokupnoj dijagnostici i upravljanju stanjima povezanim sa hemostazom. Uz niz drugih vrhunskih usluga, IntroLab laboratorija Vračar nudi i ovu.

U kojim situacijama je analiza trombinsko vreme indikovana?

Vreme krvarenja analiza, uključujući i trombinsko vreme, se koristi za dijagnostiku poremećaja u procesu hemostaze, tačnije kod:

  • Neobjašnjivih produženih krvarenja: Analiza trombinskog vremena se koristi kod pacijenata koji imaju neobjašnjiva produžena krvarenja. Ovo može biti znak poremećaja u koagulacionom sistemu, uključujući nedostatak faktora zgrušavanja ili poremećaje u fibrinolizi.
  • Neobjašnjive tromboze: Ova analiza takođe može biti korisna kod pacijenata sa neobjašnjivim trombozama. To su situacije u kojima dolazi do nenormalnog stvaranja krvnih ugrušaka, što može biti rezultat poremećaja u koagulaciji ili hiperkoagulabilnog stanja.
  • Produženog protrombinsko vreme: Kada pacijent ima produženo protrombinsko vreme, ovaj tip analize krvi može se primeniti kako bi se identifikovali specifični faktori koagulacije koji su uključeni u produženje vremena. To može ukazivati na nedostatak faktora II, V, VII ili X, ili prisustvo određenih inhibitora koagulacije.
  • Sumnje na snižen nivo ili funkciju fibrinogena: Test može biti indikovan kada postoji sumnja na smanjen nivo ili funkciju fibrinogena. Fibrinogen je važan faktor zgrušavanja krvi, pa je procena njegove funkcije važna za procenu hemostatskog statusa pacijenta.
  • Sumnje na kontaminaciju heparinom: Analiza trombinskog vremena se takođe može koristiti kako bi se isključila moguća kontaminacija heparinom. Heparin je antikoagulant koji se koristi u medicinskim procedurama, ali prekomerna prisutnost heparina u krvi može dovesti do produženja trombinskog vremena.

Trombinsko vreme cena

IntroLab laboratoriju karakterišu pristupačne cene. S tim rečeno, ovu analizu možete uraditi uz nadoknadu od 350,00 rsd. Bez obzira na nisku cenu, budite uvereni da će kvalitet usluge biti na vrhunskom nivou!

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Citratna plazma iz venske krvi

Obrtno vreme: 8h

Priprema: Posebna priprema nije potrebna. Međutim, ne preporučuje se uzimanje uzorka neposredno nakon obroka.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.