Trichinella spiralis ukupna At

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

1580,00 rsd

Obrtno Vreme

do 8 dana

Uzorkovanje

Vađenje krvi

Kategorija

Imunologija

Trichinella spiralis je parazit koji izaziva bolest poznatu u narodu pod imenom trihineloza. Ova bolest se prenosi konzumacijom mesa zaraženih životinja, posebno svinja, koje se nosioci larvi ovog parazita. Analiza Trichinella spiralis ukupna At je test krvi koji priprada grupi testova pod imenom parazitološka serologija. On detektuje ukupna antitela (uključujući IgG, IgM i druge imunoglobuline) protiv ove parazitske infekcije. Analizu možete obaviti u sklopu privatne laboratorije Beograd, IntroLab. Ona podrazumeva vađenje krvi iz vene. Dobijeni uzorak se dalje šalje na obradu radi detekcije specifičnih antitela iz seruma krvi.

Zašto se radi ova analiza?

Analiza Trichinella spiralis ukupna At se preporučuje osobama koje su jele potencijalno zaraženo meso ili imaju simptome bolesti koju uzrokuje ovaj parazit. Takođe, može se koristiti i za proveru uspešnosti terapije ili potvrdu bolesti.

Kako se infekcija Trichinella spiralis prenosi?

Infekcija se prenosi konzumacijom mesa koje sadrži ciste ovog parazita. Nakon što se ciste izlože želudačnoj kiselini, larve se oslobađaju i napadaju sluzokožu tankog creva, gde se razvijaju u odrasle crve. Nakon otprilike nedelju dana, ženke oslobađaju larve koje putuju do prugastih mišića gde se potom enkapsuliraju i ostaju čak i do nekoliko godina.

Simptomi trihineloze

Simptomi infekcije mogu varirati od blagih do teških. U početku, mogu se javiti oni slični gripu, kao što su temperatura, umor i bolovi u mišićima. Kasnije, kako se larve šire kroz telo, mogu se javiti:

  • Oticanje očnih kapaka
  • Osip
  • Bolovi u zglobovima

Ukoliko se vremenom ne preduzmu dodatni koraci u smislu lečenja, može doći i do smrtnog ishoda.

Kako se dijagnostikuje infekcija?

Infekcija može biti identifikovana pomoću mikroskopskog pregleda, biopsijom mišića ili serološkim testovima, kao što je test za detekciju ukupnih antitela.

Lečenje i prevencija

Lečenje infekcije obično uključuje antiparazitske lekove i kortikosteroide za smanjenje upale. S obzirom na potencijalnu ozbiljnost same infekcije, prevencija je od velike važnosti i uključuje temeljno kuvanje mesa, izbegavanje konzumacije sirovog ili nedovoljno kuvanog mesa i kupovinu mesa samo od proverenih dobavljača.

Analize povezane sa Trichinella spiralis ukupna At analizom

Pored analize Trichinella spiralis ukupna At, u IntroLab-u je pacijentima na raspolaganju i serološki test na prisustvo Trichinella spiralis IgG At.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Serum (venska krv)

Obrtno vreme: do 8 dana

Priprema: Posebna priprema nije potrebna.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.