TBC Lowenstein (M.Tuberculosis) – urin

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

5400,00 rsd

Obrtno Vreme

60 dana

Uzorkovanje

Prikupljanje urina

Kategorija

Mikrobiologija

TBC Lowenstein (M.Tuberculosis) – urin analiza je dragocen alat u otkrivanju tuberkuloze, a IntroLab laboratorija Beograd je tu da vam pruži najkvalitetniju uslugu i podršku u dijagnostici ove ozbiljne bolesti. Nikada ne treba zanemariti sumnju na tuberkulozu. Rano otkrivanje i lečenje su ključni faktori u suzbijanju ove bolesti.

Šta je TBC Lowenstein (M.Tuberculosis) – urin analiza?

TBC Lowenstein (M.Tuberculosis) – urin analiza se koristi za otkrivanje prisustva Mycobacterium tuberculosis (M. tuberculosis) bakterije u urinu pacijenta. Ova bakterija je uzročnik tuberkuloze, ozbiljne bolesti koja može zahvatiti različite delove tela.

Kada i zašto se radi analiza?

Ova analiza se obično radi kada postoji sumnja na tuberkulozu, ili kada pacijent ima simptome koji ukazuju na mogućnost ove bolesti.  Analiza je ključna za rano otkrivanje tuberkuloze i postavljanje odgovarajućeg tretmana.

Šta je tuberkuloza?

Tuberkuloza je zarazna bolest uzrokovana bakterijom M. tuberculosis. Najčešće zahvata pluća, ali može se proširiti na druge organe, kao što su kosti, bubreg i mozak. Tuberkuloza je ozbiljna bolest koja zahteva odgovarajući tretman.

Koji su simptomi tuberkuloze?

Simptomi tuberkuloze mogu uključivati:

  • dugotrajni kašalj
  • groznicu
  • gubitak težine
  • umor
  • noćno znojenje
  • bol u grudima

Kako se tuberkuloza prenosi?

Tuberkuloza se obično prenosi kapljičnim putem, kada zaražena osoba kašlje ili kija. Može se preneti i putem kontaminirane hrane ili vode. Važno je primenjivati higijenske mere kako bi se sprečilo širenje bolesti.

Kako se tuberkuloza leči?

Tuberkuloza se obično leči antibiotskom terapijom koju propisuje lekar. Važno je pridržavati se uputa lekara i završiti ceo tretman kako bi se sprečila rezistencija na antibiotike i potpuni oporavak.

Specifičnosti i podvrste analize TBC Lowenstein (M.Tuberculosis) – urin

Pored TBC Lowenstein (M.Tuberculosis) – urin analize, postoji i TBC Lowenstein (M.Tuberculosis) – sputum analiza koja se koristi za otkrivanje prisustva M. tuberculosis bakterije u ispljuvku pacijenta. Oba testa su ključna za dijagnozu tuberkuloze, ali se primenjuju na različite uzorke kako bi se osigurala precizna dijagnoza i odgovarajući tretman. Pored toga, u dijagnostici tuberkuloze mogu se koristiti i drugi testovi, kao što su testovi krvi i rendgenske snimke pluća, kako bi se dobila potpunija slika o stanju pacijenta. Vaš lekar će odabrati odgovarajuće testove na osnovu vaših simptoma i kliničke slike.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Urin

Obrtno vreme: 60 dana

Priprema: Posebna priprema nije potrebna.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.