Streptococcus Pyogenes Ag brzi test

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

950,00 rsd

Obrtno Vreme

1 dan

Uzorkovanje

Bris grla

Kategorija

Mikrobiologija

Streptococcus Pyogenes Ag brzi test omogućavajući detekciju streptokoka grupe A u kratkom vremenskom roku. Preciznost i brzina ovog testa omogućavaju pacijentima da brzo i efikasno dobiju informacije o svom zdravstvenom stanju i preduzmu odgovarajuće korake u lečenju. Ako vas muče simptomi upale grla i želite da proverite da li je uzrok bakterijski, ne čekajte. Zakazivanje ovog testa je jednostavno i brzo u IntroLab laboratoriji u Beogradu, gde vas čeka tim stručnjaka posvećen vašem zdravlju.

Šta je Streptococcus Pyogenes Ag brzi test?

Brzi test na streptokok grupe A (često skraćeno kao „brzi strep test“) je dijagnostička metoda koja omogućava brzo otkrivanje prisustva bakterije streptokoka grupe A u uzorcima grla. Ova bakterija je čest uzrok upale grla i može izazvati streptokoknu anginu, kao i druge zdravstvene probleme.

Kad se radi analiza?

Streptococcus Pyogenes Ag brzi test se vrši kada pacijent ima simptome upale grla kako bi se utvrdilo da li je uzrok bakterijski i da li je potrebna antibiotska terapija. Za detekciju uzima se bris grla pacijenta uz pomoć sterilnog štapića, ciljajući na zadnji deo grla i tonzile. Postupak je brz i obično bezbolan, ali ključan za preciznost testa.

Brzi strep test daje rezultate za nekoliko minuta, što omogućava hitno lečenje. Ako je rezultat negativan, ali simptomi su intenzivni, kultura grla može potvrditi ili odbaciti dijagnozu.

Šta je streptokoka?

Streptokoka je rod bakterija koje pripadaju grupi Gram-pozitivnih kokoidnih (sferičnih) mikroorganizama. One se često nalaze u parovima ili nizovima zbog načina na koji se dele.

Dve najpoznatije grupe streptokoka koje su klinički važne za ljude su:

  • Streptokoka grupe A (GAS, Group A Streptococcus): Ova grupa streptokoka uključuje bakteriju Streptococcus pyogenes, koja može izazvati mnoge infekcije, uključujući grlobolju, impetigo (infekciju kože) i reumatsku groznicu.
  • Streptokoka grupe B (GBS, Group B Streptococcus): Ova vrsta streptokoka može izazvati infekcije krvi, meningitis i druge ozbiljne infekcije kod novorođenčadi. Takođe može izazvati infekcije kod trudnica i odraslih osoba s oslabljenim imunološkim sistemom.

Postoje i druge grupe streptokoka koje mogu izazvati različite zdravstvene probleme, ali grupe A i B su najpoznatije. Streptokoke se obično prenose kapljičnim putem ili direktnim kontaktom sa inficiranom osobom ili površinom.

Priprema za streptococcus pyogenes Ag brzi test

Za najpreciznije rezultate, preporučuje se da se streptococcus pyogenes Ag brzi test obavi ujutru, pre konzumiranja hrane ili pića i pre četkanja zuba. Ukoliko se odlučite za uzimanje uzorka tokom dana, potrebno je sačekati barem dva sata od poslednjeg obroka ili pića. Važno je izbegavati konzumiranje antibakterijskih pastila, sprejeva, kapi ili ispiranje grla antiseptičkim sredstvima pre uzimanja uzorka.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Uzorak zadnjeg zida ždrela i krajnika

Obrtno vreme: 1 dan

Priprema: Izbegavati upotrebu antibakterijskih pastila, sprejeva, kapi i ispiranje grla antisepticima pre uzimanja uzorka. Ako planirate da uzmete uzorak tokom dana, napravite pauzu od najmanje dva sata posle jela ili pića.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.