Solubilni transferinski receptor (sTfR)

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

2400,00 rsd

Obrtno Vreme

15 dana

Uzorkovanje

Vađenje krvi

Kategorija

Imunohemija

Analiza solubilni transferinski receptor je analiza krvi koja se koristi za procenu nivoa solubilnog transferinskog receptora. Solubilni transferinski receptor je protein koji je povezan sa metabolizmom gvožđa i može biti koristan u dijagnostici i praćenju poremećaja gvožđa, kao što su anemija i gvožđe u organizmu. Laboratorija IntroLab u Beogradu nudi pouzdanu i tačnu analizu solubilnog transferinskog receptora od suštinskog značaja za Vaše zdravlje.

Detaljnije o parametru

Solubilni transferinski receptor je oblik transferinskog receptora koji se oslobađa u krvotok. Transferinski receptor je protein koji se nalazi na površini ćelija i ima ulogu u vezivanju i transportu gvožđa. Kada se eritrociti razgrađuju, solubilni transferinski receptor se oslobađa u krv. Njegova koncentracija u krvi može biti povezana sa statusom gvožđa u organizmu.

Povišene vrednosti solubilnog transferinskog receptora mogu ukazivati na smanjenje nivoa gvožđa ili anemiju, dok snižene vrednosti mogu biti povezane sa normalnim ili povećanim nivoom gvožđa. Ova analiza se koristi kao dodatni test u proceni metabolizma gvožđa i može pružiti važne informacije za dijagnozu i praćenje različitih stanja, te se isto smatra i jednom od anemija analiza krvi.

Analiza Solubilni transferinski receptor – Indikacije

Analiza solubilnog transferinskog receptora se obično preporučuje osobama koje imaju sumnju na poremećaj metabolizma gvožđa ili anemiju. Odluku o održavanju ove analize donosi lekar na osnovu kliničkih simptoma, drugih laboratorijskih nalaza i medicinske istorije pacijenta. Ukoliko imate nedoumice ili sumnjate da imate problem sa metabolizmom gvožđa, preporučljivo je konsultovati se sa kvalifikovanim lekarom koji će proceniti da li je analiza solubilnog transferinskog receptora potrebna u vašem slučaju.

Kako izgleda uzorkovanje?

Uzorkovanje za analizu solubilnog transferinskog receptora obično se vrši kroz vađenje krvi. Postupak uzorkovanja uključuje obično venepunkciju, gde se iglom probode vena na podlaktici kako bi se uzela krvna uzorak. Pre uzimanja uzorka, područje kože se obično dezinfikuje antiseptičkim rastvorom, a zatim se ubacuje igla u venu kako bi se sakupila krv. Uzorak se zatim smešta u posebnu epruvetu ili cevčicu sa antikoagulansom kako bi se sprečilo zgrušavanje krvi. Zatim se vrši analiza solubilnog transferinskog receptora.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Venska krv

Obrtno vreme: 15 dana

Priprema: Pre uzimanja uzorka za analizu solubilnog transferinskog receptora, preporučuje se post. To znači da ne jedete ili pijete (osim vode) najmanje 8 do 12 sati pre uzorkovanja.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.