Ro/SSA At

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

1600,00 rsd

Obrtno Vreme

2 dana

Uzorkovanje

Vađenje krvi

Kategorija

Imunologija

Ro/SSA At su ključni indikatori u dijagnostici i praćenju različitih autoimunih bolesti, poput Sjogrenovog sindroma i sistemskog lupusa eritematosusa. IntroLab laboratorija ima za cilj da informiše i edukuje sve osobe koje su suočene sa potrebom za ovom specifičnom analizom.

Šta su Ro/SSA At?

Ro/SSA antitela su specifične vrste proteina koje proizvodi imuni sistem. Ona su usmerena protiv određenih antigena, u ovom slučaju Ro/SSA antigena, koji su deo sopstvenih ćelija organizma. Ro/SSA antitela su autoantitela, što znači da umesto da ciljaju strane supstance (kao što su bakterije i virusi), ona greškom napadaju sopstvene ćelije tela.

Uloga ovih antitela u imunološkom sistemu je kompleksna, jer bi ona trebalo da štite telo, ali u određenim okolnostima mogu izazvati autoimune bolesti. Ova antitela su često prisutna kod osoba sa autoimunim poremećajima kao što su Sjogrenov sindrom i sistemski lupus eritematosus. Visoke koncentracije ovih antitela u krvi mogu biti znak da imuni sistem greškom napada sopstvene ćelije, što dovodi do inflamacije i oštećenja tkiva.

Zašto je važna ova analiza?

Analiza na Ro/SSA antitela se često preporučuje kada se sumnja na autoimune poremećaje. Ovo može biti zbog prijavljenih simptoma poput suvoće očiju i usta, bolova u zglobovima, umora, ili na osnovu laboratorijskih testova koji detektuju abnormalnosti.

Ro/SSA antitela su posebno povezana sa sledećim stanjima:

  • Sjogrenov sindrom: Ova antitela su često prisutna kod ove bolesti i mogu izazvati simptome kao što su suvoća očiju i usta, kao i druge simptome.
  • Sistemski lupus eritematosus: Ovo je ozbiljan sistemski poremećaj koji može uticati na različite organe. Prisustvo Ro/SSA antitela može biti jedan od indikatora ove bolesti.

U nekim slučajevima, ova antitela se mogu detektovati i kod osoba koje nemaju simptome autoimunih bolesti, ali ovo može ukazivati na povećani rizik od razvoja ovih poremećaja u budućnosti. Stoga, testiranje omogućava rano otkrivanje i monitoring stanja, što je ključno za efikasno upravljanje bolestima.

Kako razumeti rezultate analize?

Razumevanje rezultata analize Ro/SSA antitela je ključno u medicinskoj praksi. Negativan rezultat ukazuje na odsustvo Ro/SSA antitela, što je normalno stanje. Pozitivan rezultat pokazuje prisustvo ovih antitela, što može biti indikator autoimunih bolesti poput Sjogrenovog sindroma ili sistemskog lupusa eritematosus. Granični rezultati su na granici normalnih i povišenih vrednosti, zahtevajući ponovno testiranje ili dodatna ispitivanja. Uvek je važno tumačiti rezultate u kontekstu celokupne kliničke slike, a konačnu interpretaciju treba da izvrši medicinski stručnjak.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Venska krv

Obrtno vreme: 2 dana

Priprema: Posebna priprema nije potrebna.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.