Proteini u 24h urinu

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

300,00 rsd

Obrtno Vreme

1 dan

Uzorkovanje

Prikupljanje urina

Kategorija

Analiza urina

Analiza proteini u 24h urinu je neinvazivni medicinski test koji meri količinu proteina izlučenih u mokraći tokom perioda od 24 sata. Ova analiza urina dostupna u IntroLab-u je ključna za dijagnozu i praćenje različitih bolesti, uključujući one povezane sa bubrezima, dijabetes, i visok krvni pritisak.

O proteinima i njihovom izlučivanju

Zdravi bubrezi obično filtriraju proteine iz krvi i potom ih reapsorbuju nazad u krv, dok se ostali otpadni materijal izbacuje iz tela putem urina. Međutim, kada bubrezi ne funkcionišu kako treba, proteini možda neće biti reapsorbovni nazad u krv, već će napustiti telo putem mokraće. Prisustvo proteina u urinu je stanje poznato kao proteinurija, albuminurija ili mikroalbuminurija.

Kako se izvodi test proteini u 24h urinu?

Za ovaj test potrebno je prikupiti sve porcije mokraće tokom perioda od 24 sata. Obično se započinje ujutru, pri čemu se prvi odlazak u toalet ne uzima u obzir. Nakon toga, svaki put kada idete u toalet tokom naredna 24 sata, urin se sakuplja u jedan ili više kontejnera. Kontejneri se čuvaju na hladnom mestu, a zatim se dostavljaju u laboratoriju na analizu.

Priprema za test

Vaš lekar će vam reći tačno kako da se pripremite za test. Možda ćete morati da prestanete sa vežbanjem određeno vreme pre istog. Takođe, obavestite svog lekara ako imate groznicu ili ste nedavno bili bolesni. On će vam isto reći da li treba da prestanete da uzimate određene lekove na dan analize. Ne zaboravite da obavezno obavestite svog lekara o svim lekovima, vitaminima i suplementima koje uzimate. Ovo uključuje lekove koji se ne izdaju na recept i bilo koje ilegalne droge koje možda koristite.

Tumačenje rezultata

Rezultati se izražavaju u miligramima (mg). Normalna količina proteina u urinu za odrasle je manja od 150 mg u periodu od 24 sata. Ako se u mokraći detektuje veća količina proteina, to može biti znak oštećenja bubrega ili nefroloških bolesti.

Rizici

Analiza proteina u 24h urinu je potpuno bezbedna. Ne postoji rizik povezan sa istom, jer se ona izvodi na osnovu normalnog mokrenja.

Uticaj na rezultate testa

Mnogi lekovi mogu uticati na ishod testa, uključujući antibiotike, suplemente vitamina C i određene lekove za lečenje Parkinsonove bolesti. Rezultati mogu biti kompromitovani i groznicom, dehidracijom, intenzivnim vežbanjem, teškim stresom ili izlaganjem hladnim temperaturama neposredno pre početka skupljanja mokraće. Takođe, prikupljanje previše ili premalo urina može rezultirati netačnim rezultatima.

Analiza urina cena

Kada je u pitanju biohemijska laboratorija Beograd, IntroLab, cena analize proteina u 24h urinu iznosi 300,00 rsd.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: 24h urin

Obrtno vreme: 1 dan

Priprema: Pripremiti bocu za sakupljanje 24h urina (proceniti da li je potrebna 1 ili više boca od 2l. Prvu jutarnju porciju urina odbaciti (ne sipa se u bocu). Sve ostale porcije urina u toku dana i noći sakupljati u bocu. Prvu jutarnju porciju sledećeg dana dodati u bocu i celokupnu količinu urina dostaviti u laboratoriju na analizu. Za određene analize je potrebno prvo sipati konzervans u bocu – za postupak pitati u laboratoriji.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.