Progesteron

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

700,00 rsd

Obrtno Vreme

4h

Uzorkovanje

Vađenje krvi

Kategorija

Imunohemija

U laboratoriji Introlab u Beogradu možete obaviti analizu progesterona, dijagnostički test koji se koristi za procenu nivoa ovog hormona u organizmu. Naša laboratorija pruža mogućnost precizne analize progesterona kako biste dobili relevantne informacije o svom hormonalnom statusu.

Šta je progesteron?

Progesteron je jedan od ključnih hormona u ženskom reproduktivnom sistemu. On se proizvodi u jajnicima tokom menstrualnog ciklusa i ima važnu ulogu u pripremi tela za trudnoću i održavanju zdrave trudnoće.

Zašto se određuje?

Određivanje nivoa progesterona ima nekoliko važnih svrha. Prvo, to je korisno za procenu ovulacije kod žena koje pokušavaju da zatrudne. Takođe se koristi za praćenje zdravlja trudnoće, jer niska vrednost progesterona može ukazivati na rizik od spontanog pobačaja ili drugih komplikacija. Osim toga, ova analiza može pomoći u dijagnostici poremećaja menstrualnog ciklusa i drugih hormonskih neravnoteža.

Nizak progesteron – simptomi i posledice

Nizak nivo progesterona može izazvati različite simptome i imati negativne posledice na reproduktivno zdravlje. Neki od simptoma niskog progesterona uključuju nepravilan menstrualni ciklus, neredovnu ili odsutnu ovulaciju, teške menstrualne simptome i probleme sa plodnošću. Takođe, nizak progesteron može biti povezan sa povećanim rizikom od spontanog pobačaja ili nedostatkom podrške u ranoj trudnoći.

Visok progesteron – simptomi i posledice

Visok nivo progesterona takođe može izazvati određene simptome i imati posledice na zdravlje. Simptomi visokog progesterona mogu uključivati ​​umor, nadutost, promene raspoloženja, osetljive grudi i promene u telesnoj težini. Visok progesteron može biti povezan sa sindromom policističnih jajnika (PCOS) i drugim hormonskim poremećajima.

Progesteron u trudnoći

Tokom trudnoće, ovaj hormon ima ključnu ulogu u održavanju trudnoće i pripremi tela za porođaj. Niska vrednost progesterona u ranoj trudnoći može biti povezana sa povećanim rizikom od spontanog pobačaja, dok visok progesteron može ukazivati na moguće komplikacije. Redovno praćenje nivoa progesterona tokom trudnoće može biti od ključne važnosti za zdravlje majke i bebe.

Priprema za analizu

Za većinu analiza progesterona nije potrebna posebna priprema. Međutim, u nekim slučajevima, lekar ili laboratorijski tehničar može dati posebne smernice, kao što je uzimanje uzorka u određeno vreme ili obavljanje testa na određen dan ciklusa.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Venska krv

Obrtno vreme: 4h

Priprema: Posebna priprema nije potrebna.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.