Paneli

IntroLab - Vaše ultimativno rešenje za sve panele analiza

U svetu gde je zdravlje naš najvredniji resurs, laboratorijske analize igraju ključnu ulogu u očuvanju i unapređenju našeg blagostanja. Paneli analiza, kao grupisani laboratorijski testovi, pružaju informacije o našem zdravstvenom stanju, omogućavajući nam da pratimo, održavamo i poboljšavamo naše zdravlje. IntroLab laboratorija Beograd je posvećena pružanju visokokvalitetnih usluga laboratorijskih analiza, uključujući širok spektar panela analiza dizajniranih da zadovolje Vaše specifične potrebe. Ova stranica pruža pregled istih, objašnjavajući šta svaki panel uključuje, zašto su isti važni i kako se možete pripremiti za njih. Detaljno se informišite o detaljima, a potom, stupite u kontakt sa našim timom!

Laboratorijski tehničar koji radi na tome da svi paneli analiza budu pažljivo analizirani uz pomoć mikroskopa
Paneli analiza dostupni u laboratoriji IntroLab podrazumevaju pregršt različitih testova korisnih za Vaše zdravlje.

Šta se podrazumeva pod terminom paneli analiza?

Paneli analiza predstavljaju grupu laboratorijskih testova koji se koriste za detaljnu proveru određenih stanja ili bolesti. Svaki panel se sastoji od niza međusobno povezanih testova koji, kada se kombinuju, pružaju sveobuhvatnu sliku određenog aspekta Vašeg zdravlja. Na primer, lipidni panel analizira različite vrste holesterola u krvi kako bi se procenio rizik od kardiovaskularnih bolesti. Paneli su važan alat u modernoj medicini. Oni omogućavaju lekarima da brzo i efikasno dijagnostikuju i prate različite poremećaje i bolesti. Osim toga, oni mogu biti korisni za praćenje efikasnosti lečenja, a mogu se koristiti i za rano otkrivanje potencijalnih zdravstvenih problema.

U čemu je važnost panela?

Paneli analiza su od suštinskog značaja za održavanje i unapređenje zdravlja na više načina. Prvo, kao što smo napomenuli, oni omogućavaju rano otkrivanje bolesti. Štaviše, mnoge bolesti, uključujući neke vrste raka, kardiovaskularne bolesti i dijabetes, imaju bolje prognoze kada se otkriju u ranoj fazi. Uz to, uz pomoć grupnih medicinskih testova, moguće je identifikovati abnormalnosti pre nego što se simptomi bolesti uopšte i pojave.

Drugo, paneli analiza su važni za praćenje progresije oboljenja, ali i kako bi se utvrdilo da li lečenje daje rezultate. Na primer, pacijenti sa hroničnim stanjima poput dijabetesa ili hipertenzije se često podvrgavaju raznim panelim analizama kako bi utvrdili da li njihova terapija deluje. Ovo pomaže lekarima da istu po potrebi prilagode.

Treće, ovi testovi mogu pružiti vredne informacije o opštem zdravstvenom stanju i funkciji ključnih organa. Na primer, metabolički panel može pružiti uvid u zdravlje bubrega i jetre, dok kompletna analiza krvi može ukazati na moguće infekcije ili anemiju.

Konačno, oni su bitan deo preventivne medicine. Redovno testiranje može pomoći u identifikovanju faktora rizika za određene bolesti, omogućavajući Vam da preduzmete preventivne mere za očuvanje svog zdravlja.

Koje grupe panelnih analiza su dostupne u IntroLab-u?

U sklopu privatne laboratorije Beograd, IntroLab, nudimo veliki izbor grupisanih testova dizajniranih da zadovolje različite potrebe naših pacijenata. S tim u vezi, evo pregleda nekih koje nudimo:

 • Paneli opšteg stanja: Ovi paneli pružaju potpuni uvid u Vaše opšteg zdravstveno stanje. Osnovni panel opšteg stanja uključuje testove poput kompletne krvne slike i biohemijske analize urina sa sedimentom, dok prošireni obuhvata testove poput onih na okultno krvarenje, kao i analize elektrolita, D-dimer, fibrinogen, i druge.
 • Lipidni status: Ovaj panel je ključan za procenu rizika od kardiovaskularnih bolesti. Uključuje testove za ukupan holesterol, LDL i HDL holesterol, kao i trigliceride, između ostalog.
 • Paneli za žene: Nudimo nekoliko panela specifično dizajniranih za žene, uključujući opšti panel, reproduktivni panel, panel za trudnice i panel za tumorske markere ovarijuma. U ove grupe analiza spadaju testovi relevantni za žensko zdravlje, poput određivanja polnih hormona, tumor markera HE4 i CA 125, kao i uzimanje vaginalnog i cervikalnog brisa.
 • Paneli za muškarce: Naš panel za muškarce i PSA panel pružaju testove relevantne za muško zdravlje, uključujući proveru prostate specifičnog antigena (PSA), ključnog za rano otkrivanje raka prostate.
 • Dečiji panel: Ovaj panel je dizajniran za najmlađe, sa testovima poput kompletne krvne slike, CRP-a, analize urina, ali i brisa grla i nosa.
 • COVID panel: Ovaj skup testova podrazumeva rađenje kompletne krvne slike, CRP-a i D-dimera, kao i praćenje nivoa Feritina. U okviru njega se radi i fizičko hemijska analiza urina, a namenjen je praćenju stanja kod obolelih od COVID-a 19.
 • Paneli za osteoporozu, štitastu žlezdu, sportiste, šećernu bolest: Ovi paneli pružaju detaljne informacije o određenim komponentama zdravlja. Ovo podrazumeva zdravlje kostiju, funkciju štitaste žlezde, zdravlje sportista i kontrolu šećera u krvi.
 • Metabolički panel i paneli na narkotike: Metabolički panel pruža uvid u metabolizam u telu, dok paneli 5 droga i 10 droga uključuju testove za otkrivanje prisustva različitih vrsta psihoaktivnih supstanci.

Da li je potrebna prethodna priprema pre analiza?

Priprema za panel analiza može varirati u zavisnosti od specifičnih testova koji su uključeni u isti. U to ime, evo nekoliko opštih smernica koje bi mogle da se primenjuju u Vašem slučaju:

 • Post: Neke analize, kao što su analize holesterola ili šećera u krvi, obično zahtevaju post. To znači da ne smete jesti ništa minum 8 do 12 sati pre uzorkovanja. Voda je obično dozvoljena, ali se preporučuje da izbegavate kafu i druge napitke.
 • Medikamenti: Ako uzimate bilo kakve lekove, obavezno obavestite svog lekara ili laboratorijskog tehničara. Ovo je jako važno jer neki mogu uticati na rezultate.
 • Fizička aktivnost: U pojedinim slučajevima, može biti preporučljivo izbegavati intenzivnu fizičku aktivnost pre analiziranja. Ona može privremeno uticati na neke laboratorijske vrednosti.
 • Hidratacija: Adekvatna hidratacija je preporučljiva ukoliko je analizom obuhvaćeno vađenje krvi. Štaviše, ona može olakšati ceo proces.

Važno je napomenuti da ove smernice mogu varirati u zavisnosti od vrste analiza koje radite. Takođe, mogu se razlikovati od laboratorije do laboratorije. Zbog toga je, za specifična uputstva, najbolje konsultovati se sa svojim lekarom ili osobljem laboratorije u kojoj se rade panelne analize. Naravno, ukoliko imate dodatna pitanja, znajte da Vam je IntroLab uvek na dohvat ruke!

Neka IntroLab bude Vaš izbor!

U laboratoriji IntroLab u Beogradu, naša misija je da pružimo najkvalitetnije usluge. One koje pomažu pacijentima da očuvaju i unaprede svoje zdravlje. Naši paneli analiza su ključni u ovoj misiji, jer pružaju kompletne detalje koje mogu pomoći u ranoj dijagnozi, praćenju bolesti i preventivnoj medicini. Bilo da želite da proverite svoje opšte zdravstveno stanje, da se testirate na određenu bolest ili da pratite napredak svog lečenja, mi smo tu za Vas. Zato ne čekajte da se pojave simptomi. Kontaktirajte nas danas i zakažite svoj panel analiza. Jer, kada je u pitanju Vaše zdravlje, svaki trenutak je važan.

Opširnije

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Ostvarite 10-20% popusta na sve laboratorijske analize

This site is registered on wpml.org as a development site.