Neuronalna At ( Hu, Yo, Ri, Amphiphysin, CV2, PNMA2)

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

5550,00 rsd

Obrtno Vreme

do 4 dana

Uzorkovanje

Vađenje krvi

Kategorija

Imunologija

Neuronalna antitela (At) predstavljaju grupu specifičnih proteina koje naš imuni sistem proizvodi u odgovoru na određene abnormalnosti unutar nervnog sistema. Laboratorija IntroLab u Beogradu nudi sofisticirane testove za detekciju ovih antitela, koristeći najnovije tehnologije koje obezbeđuju tačne i pouzdane rezultate.

Šta su Neuronalna At ( Hu, Yo, Ri, Amphiphysin, CV2, PNMA2)?

Neuronalna antitela (Hu, Yo, Ri, Amphiphysin, CV2, PNMA2) su proteini koje naš imuni sistem proizvodi kao odgovor na prisustvo određenih abnormalnosti ili bolesti nervnog sistema. Ova antitela se često mogu detektovati kod pacijenata sa paraneoplastičnim sindromima – grupom retkih poremećaja koji su posledica imunološke reakcije na kancer.

Vrste neuronalnih antitela i njihova povezanost sa bolestima

Analiza neuronalnih antitela je složena dijagnostička metoda koja se koristi za detekciju prisustva specifičnih antitela u organizmu. Ova antitela su Hu, Yo, Ri, Amphiphysin, CV2, i PNMA2. Svaki od ovih antitela može biti povezan sa određenim tipovima kancera i neuroloških simptoma:

  • Hu antitela: Najčešće se povezuju sa malim ćelijskim karcinomom pluća, ali mogu biti prisutna i kod drugih tipova kancera, poput neuroblastoma. Ova antitela mogu uzrokovati neurološke simptome, kao što su paraneoplastični encefalomijelitis i senzorno-neuronska neuropatija.
  • Yo antitela: Povezana su sa ginekološkim kancerima, uključujući ovarijalni karcinom, kao i sa dojnim kancerima. Osobe sa ovim antitelima mogu razviti paraneoplastični cerebelarni degenerativni sindrom, stanje koje može uzrokovati ozbiljne probleme sa koordinacijom i ravnotežom.
  • Ri antitela: Obično se povezuju sa karcinomom dojke i pluća. Neurološki simptomi koji se mogu razviti kod osoba sa ovim antitelima uključuju opsoklonus-mioklonus sindrom, paraneoplastičnu encefalitis i ataksiju.
  • Amphiphysin antitela: Ova antitela su najčešće povezana sa karcinomom dojke, ali mogu biti prisutna i kod malog ćelijskog karcinoma pluća. Osobe sa ovim antitelima mogu razviti Stiff-Person sindrom, retko stanje koje uzrokuje mišićnu krutost i spazam.
  • CV2 antitela: Ova antitela se obično nalaze kod pacijenata sa malim ćelijskim karcinomom pluća, ali mogu biti prisutna i kod limfoma. Mogu biti povezani sa različitim paraneoplastičnim sindromima, uključujući limbicki encefalitis i cerebelarnu ataksiju.
  • PNMA2 (Ma2/Ta) antitela: Ova antitela se obično povezuju sa testikularnim tumorima, kao što je teratom, i plućnim kancerom. Mogu biti povezani sa paraneoplastičnim limbickim encefalitisom, a ponekad i sa encefalomijelitisom.

Kada je potrebno uraditi test na Neuronalna At ?

Testiranje na Neuronalna At se preporučuje ako pacijent ima simptome koji ukazuju na paraneoplastični sindrom, koji može uključivati neurološke simptome kao što su:

  • gubitak ravnoteže
  • promene u mentalnom stanju
  • poteškoće sa govorom
  • gubitak mišićne snage

Kako se tumače rezultati?

Pozitivan rezultat za bilo koji od antitela može ukazivati na prisustvo određenih oblika kancera, mada rezultati moraju biti interpretirani u kontekstu drugih kliničkih nalaza. Negativan rezultat ne isključuje nužno mogućnost paraneoplastičnog sindroma, pogotovo ako su simptomi prisutni.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Venska krv

Obrtno vreme: do 4 dana

Priprema: Posebna priprema nije potrebna.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.