Netolerancija na hranu 44 namirnica IgG At

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

11970,00 rsd

Obrtno Vreme

do 4 dana

Uzorkovanje

Vađenje krvi

Kategorija

Intolerancija na hranu

Nelagodnost nakon obroka može ukazivati na netoleranciju na određene namirnice. Analiza netolerancija na hranu 44 namirnica IgG Atpruža uvid u potencijalne uzročnike tih reakcija. IntroLab laboratorija u Beogradu nudi ovu detaljnu analizu, omogućavajući vam da unapredite svoje zdravstveno stanje kroz prilagođenu ishranu.

Zašto se radi analiza netolerancija na hranu 44 namirnica IgG At?

Cilj analize netolerancija na hranu 44 namirnica IgG At je identifikovanje specifičnih namirnica koje mogu izazvati netoleranciju kod pacijenta. Otkrivanjem i izbegavanjem ovih namirnica, pacijenti mogu značajno poboljšati svoje opšte stanje i kvalitet života.

Kada se rade ove analize?

Netolerancija na hranu može se manifestovati kroz različite simptome:

  • nadutost
  • gasovi
  • dijareja
  • zatvor
  • umor
  • glavobolje
  • kožni problemi

Ukoliko primetite da nakon konzumiranja određene hrane redovno osećate nelagodnost, preporučuje se da se konsultujete sa lekarom koji može preporučiti ovu analizu.

Šta je netolerancija na hranu?

Netolerancija na hranu odnosi se na negativne reakcije organizma koje se javljaju nakon konzumiranja određenih namirnica. Za razliku od alergija na hranu, koje su imuni odgovor na proteine hrane i brzo se manifestuju, simptomi netolerancije mogu biti manje intenzivni i često se javljaju nekoliko sati ili čak dana nakon konzumacije. Uzroci netolerancije na hranu mogu varirati, uključujući nedostatak određenih enzima potrebnih za varenje ili osetljivost na aditive u hrani.

Tumačenje rezultata testa netolerancija na hranu 44 namirnica IgG At

Kada dobijete rezultate testa za netoleranciju na hranu, može biti izazovno razumeti šta tačno oni znače.

  • Pozitivan rezultat: Ovo ukazuje na to da vaše telo proizvodi antitela (IgG) prema specifičnoj namirnici. To može značiti da imate netoleranciju na tu namirnicu, ali nije definitivna potvrda. Potrebno je dodatno praćenje i eventualno uklanjanje te namirnice iz ishrane na određeni period da biste potvrdili da li je ona uzrok vaših simptoma.
  • Negativan rezultat: Ovo znači da vaše telo ne proizvodi antitela prema testiranim namirnicama. Međutim, to ne isključuje mogućnost netolerancije koja nije povezana s IgG odgovorom ili netolerancije na namirnice koje nisu bile obuhvaćene testom.

Rezultati testa za netoleranciju na hranu trebaju biti samo jedan deo sveobuhvatne procene vašeg zdravlja i ishrane. Pre bilo kakvih promena u ishrani ili preduzimanja terapeutskih mera, savetujte se s kvalifikovanim zdravstvenim radnikom koji može pružiti individualne preporuke na osnovu vaših specifičnih potreba i nalaza.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Venska krv

Obrtno vreme: do 4 dana

Priprema: Posebna priprema nije potrebna.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.