Mycoplasma Pneumoniae IgG At

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

1310,00 rsd

Obrtno Vreme

do 4 dana

Uzorkovanje

Vađenje krvi

Kategorija

Imunologija

Mycoplasma pneumoniae je bakterija koja može izazvati različite respiratorne infekcije, uključujući upalu pluća. Ova bakterija je posebno zanimljiva jer je jedan od najmanjih organizama koji može samostalno da se replicira. Za razliku od većine bakterija, Mycoplasma pneumoniae nema ćelijski zid, što je čini otpornom na mnoge antibiotike koji ciljaju ćelijski zid, poput penicilina. Analiza na prisustvo Mycoplasma Pneumoniae IgG At je jako važno uraditi ukoliko se sumnja na infekciju ovom bakterijom, a samu analizu je moguće uraditi u prostorijama IntroLab-a, jedne od najpouzdanijih laboratorija Beograd.

Zašto je važna ova analiza?

Analiza Mycoplasma pneumoniae IgG At koristi se za detekciju antitela IgG klase protiv Mycoplasma pneumoniae u krvi.

Kada se javljaju antitela klase IgG?

IgG (imunoglobulin G) antitela su jedna od pet glavnih klasa imunoglobulina prisutnih u ljudskom telu. Ona se razvijaju kao odgovor na infekciju ili izlaganje određenim antigenima. Evo nekoliko ključnih činjenicama o njima:

  • IgG antitela se obično javljaju nakon IgM antitela i predstavljaju sekundarni imuni odgovor na infekciju. Dok IgM antitela obično počinju da se pojavljuju nekoliko dana nakon izlaganja antigenima, IgG antitela se obično pojavljuju nekoliko nedelja nakon izlaganja i mogu ostati u krvi mesecima ili čak godinama nakon istog.
  • Ova klasa antitela pružaju dugotrajni imunitet protiv mnogih patogena. Nakon što se osoba oporavi od infekcije, prisustvo IgG antitela može pomoći u zaštiti od ponovne infekcije istim patogenom.
  • IgG antitela mogu preći placentarnu barijeru, pružajući pasivni imunitet fetusu i novorođenčetu.
  • Testovi koji detektuju IgG antitela često se koriste u dijagnostici da bi se utvrdilo da li je osoba prethodno bila izložena određenom patogenu.

U kontekstu Mycoplasma pneumoniae, prisustvo IgG antitela može ukazivati na trenutnu infekciju ovom bakterijom. Međutim, važno je napomenuti da samo prisustvo ovih antitela ne ukazuje nužno na aktivnu infekciju; može ukazivati i na prethodnu.

Kako se prenosi infekcija bakterijom Mycoplasma pneumoniae?

Mycoplasma pneumoniae se prenosi putem aerosola od osobe do osobe. Epidemije ove bakterije se javljaju svakih 3-7 godina, obično početkom jeseni. Infekcija je najčešća kod dece uzrasta 2-12 godina, dok je oko 80% odraslih seropozitivno za IgG.

Ograničenja

IgM je pouzdan marker akutne infekcije kod dece, ali može predstavljati nekoliko ograničenja kod odraslih. Na primer, IgM može trajati do godinu dana, pa stoga nije uvek indikativan za akutnu infekciju. Približno 20% odraslih, posebno starijih osoba, ne razvija IgM odgovor, posebno u slučaju ponovne infekcije. Zbog kasnog povećanja IgG i visoke seroprevalencije kod odraslih zbog prošle infekcije, preporučljivo je, gde je to moguće, istovremeno testirati i IgG i IgM.

Anlize povezane sa Mycoplasma Pneumoniae IgG At

Uz analizu Mycoplasma Pneumoniae IgG At, u IntroLab laboratoriji takođe možete odraditi i analizu na prisustvo Mycoplasma Pneumoniae IgM At u krvi.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Serum (venska krv)

Obrtno vreme: do 4 dana

Priprema: Posebna priprema nije potrebna.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.