Mycoplasma hominis (uretralni, vaginalni, cervikalni bris; sekret prostate, ejakulat, urin)

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

3000,00 rsd

Obrtno Vreme

48-72h

Uzorkovanje

Uretralni, vaginalni, cervikalni bris; sekret prostate, ejakulat, urin

Kategorija

PCR mikrobiologija

Mycoplasma hominis može biti povezana sa različitim genitalnim i urinarnim infekcijama, a njenom ranoj detekciji može se efikasno preduprediti širenje infekcije i smanjiti rizik od komplikacija. U IntroLab laboratoriji u Beogradu možete zakazati Mycoplasma hominis (uretralni, vaginalni, cervikalni bris; sekret prostate, ejakulat, urin) analizu, obezbediti svoje zdravlje i dobiti profesionalnu medicinsku podršku na vreme.

Kada i zašto se radi analiza Mycoplasma hominis (uretralni, vaginalni, cervikalni bris; sekret prostate, ejakulat, urin)?

Analiza Mycoplasma hominis se sprovodi kada postoje simptomi ili indikacije za prisustvo ove bakterije, kao što su nelagodnost pri uriniranju, vaginalni iscedak, ili kod pacijenata koji planiraju da postanu roditelji kako bi se isključila mogućnost infekcije koja može uticati na plodnost.

Takođe, testiranje na Mycoplasma hominis može se obaviti i rutinski kao deo ginekološkog pregleda, posebno ako postoji istorija infekcija ili komplikacija.

Šta je Mycoplasma hominis?

Mycoplasma hominis je mikrobakterija koja može naseliti genitalni trakt i urinarni sistem. Može izazvati infekcije koje se manifestuju simptomima kao što su:

  • bol pri mokrenju
  • vaginalni iscedak
  • sekret iz prostate

Ova bakterija može biti posebno zabrinjavajuća kod trudnica, jer se povezuje sa povećanim rizikom od komplikacija tokom trudnoće, kao što su prevremeni porođaj i niska težina novorođenčadi.

Kako se Mycoplasma hominis prenosi?

Mycoplasma hominis se obično prenosi putem seksualnog kontakta, ali takođe može biti prisutna kod novorođenčadi i inficirati ih tokom porođaja. Za zaštitu od infekcije, važno je praktikovati siguran seksualni odnos i koristiti kondome. Redovni medicinski pregledi su ključni za rano otkrivanje i lečenje infekcije.

Lečenje infekcije

Mycoplasma hominis infekcije se obično leče antibioticima. Vaš zdravstveni radnik će vam preporučiti odgovarajući tretman na osnovu težine infekcije i drugih faktora. Važno je pridržavati se uputstava i uzimati antibiotike u skladu s preporukama kako bi se osiguralo potpuno izlečenje.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Uretralni, vaginalni, cervikalni bris; sekret prostate, ejakulat, urin

Obrtno vreme: 48-72h

Priprema: Dan pre pregleda treba izbegavati polni odnos i lokalnu vaginalnu terapiju. Bris se ne uzima tokom menstruacije ili antibiotske terapije, jer antibiotici mogu dovesti do lažno negativnih rezultata.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.