Monitoring Trudnoće

Vaš vodič kroz sigurnu i zdravu trudnoću sa IntroLab laboratorijom.

Tokom gestacionog perioda, svaki trenutak je dragocen – od prvog otkucaja srca do prvog pokreta koji osectite. Ali, istovremeno, ovo može biti period ispunjen neizvesnošću. Kako se Vaša beba razvija? Da li je sve u redu? Da li ste Vi zdravi? Ovo su samo neka od pitanja koja se često javljaju. Cilj je da Vam ovih devet meseci protekne u najlepšem sećanju, a takođe je potrebno da takom istih budete što spokojniji. Zato IntroLab laboratorija Beograd i postoji. Da Vam pruži prekopotreban mir kroz uklanjanje svih sumnja. Naš monitoring trudnoće i sve analize koje mu pripadaju će Vam dati odgovore na sva pitanja i nedoumice, pružajući Vam uvid u to kako se Vaša beba razvija, a telo menja. Stoga nas kontaktirajte i napravite prvi korak ka bezbrižnoj trudnoći!

Žena, kod koje se vrši monitoring trudnoće, se drži za stomak.
Uz visoko-stručnu laboratoriju IntroLab, ne morate da brinete o zdravlju Vaše bebe. Obavićemo sve analize i testove za monitoring trudnoće na lak i efikasan način!

Šta je to monitoring trudnoće?

Monitoring trudnoće je proces praćenja zdravlja majke i bebe. On podrazumeva niz laboratorijskih testova i analiza koji se sprovode u različitim fazama gesacionog perioda kako bi se osiguralo da se sve odvija kako treba i da su majka i plod zdravi.

Prvi korak u ovom procesu je zakazivanje prenatalnog pregleda čim saznate da ste trudni. Tokom ovog pregleda, Vaš lekar će prikupiti Vašu medicinsku istoriju, uključujući informacije o menstrualnom ciklusu, ginekološkoj istoriji i prethodnim trudnoćama, kao i o Vašoj ličnoj i porodičnoj medicinskoj istoriji. Takođe će se razgovarati o Vašem izlaganju potencijalno toksičnim materijama, lekovima koje uzimate, načinu života, putovanjima u područja gde su česte određene infekcije, i drugim relevantnim informacijama.

Vaš lekar će takođe izračunati Vaš predviđeni datum porođaja, što je datum kada će proći 40 nedelja od prvog dana Vašeg poslednjeg menstrualnog ciklusa. Ovaj datum je važan jer omogućava lekaru da prati rast Vaše bebe i napredak trudnoće, kao i da planira testove i procedure.

Tokom prvog pregleda, lekar će takođe izvršiti fizički pregled, uključujući pregled dojki i karlice. Možda će biti potrebno da se uradi i PAPPA test, zavisno od toga kada ste ga poslednji put radili. U zavisnosti od Vaše situacije, možda će biti potrebni i pregledi srca, pluća i štitne žlezde.

Kao deo praćenja trudnoće, Vaš lekar će takođe predložiti niz laboratorijskih testova. Ovi testovi mogu uključivati proveru vaše krvne grupe, merenje nivoa hemoglobina, proveru imuniteta na određene infekcije, detekciju izlaganja drugim infekcijama, i druge biohemijske analize. Takođe, mogu se ponuditi prenatalni genetski testovi za proveru određenih genetskih problema kod fetusa.

Monitoring trudnoće je kontinuirani proces koji traje tokom cele trudnoće. Nakon prvog pregleda, sledeći prenatalni pregledi se obično zakazuju otprilike svake četiri nedelje tokom prvog tromesečja. Ovi pregledi mogu biti kraći od prvog, ali su i dalje važan deo procesa.

Zašto je bitno pratiti razvoj trudnoće?

Praćenje trudnoće je od vitalnog značaja jer omogućava rano otkrivanje potencijalnih problema i komplikacija. Ovo dalje omogućava pravovremenu intervenciju i terapiju. Takođe, znajući da se njihovo zdravlje i zdravlje njihove bebe pažljivo prati, trudnicama se pruža preko potrebna sigurnost i mir.

Indikacije za monitoring trudnoće

Monitoring trudnoće je preporučljiv za sve trudnice, ali je posebno važan za trudnice koje imaju određena medicinske stanja, kao što su dijabetes, visok krvni pritisak, ili su starije od 35 godina. Takođe, monitoring je neophodan ako je trudnica imala komplikacije u prethodnim trudnoćama ili ako nosi više od jedne bebe.

Koje analize su obuhvaćene monitoringom trudnoće?

Analize i testovi u trudnoći koji su obuhvaćeni ovim procesom su mnogobrojni. Na primer, oni mogu uključivati razne analize krvi za proveru nivoa određenih hormona i proteina, dalje ultrazvuk za vizualizaciju bebe i proveru njenog razvoja, kao i genetsko testiranje za otkrivanje mogućih genetskih poremećaja.

Koje analize su dostupne u IntroLab-u?

Osoblje laboratorije IntroLab je obučeno kako za biohemijske analize krvi i analize urina, tako i za imunološke analize, mikrobiološke analize, pa i genetičke analize. Međutim, kada je u pitanju monitoring rasta i razvoja ploda, želeli bismo da istaknemo sledeće analize:

Zašto je IntroLab pravi izbor za praćenje trudnoće

Mnogo je laboratorija koje su specijalizovane za praćenje žena i ploda tokom gestacionog perioda, ali IntroLab je samo jedan. Naše osoblje, pa stoga i cela laboratorija, je posvećeno pružanju najkvalitetnih usluga. Svesni smo toga da je svaka trudnica i trudnoća jedinstvena, te sa ponosom ističemo naš individualizovani pristup svakoj. Koristimo isključivo najmoderniju opremu i najnovije tehnike, što nam omogućava da ženama pružimo tačne i pouzdane rezultate. Naš cilj je da Vam pružimo potpuni mir tokom ovog posebnog perioda u Vašem životu.

IntroLab i njen tim odlikuju:

  • Transparentnost. Ukoliko se odlučite da neku od analiza (ili sve njih) vršite u prostorijama naše laboratorije, budite sigurni da nijedna informacija neće biti sakrivena od Vas. Pod ovim podrazumevamo i cene usluga, koje su vidljive na našem sajtu za apsolutno svaku analizu. Takođe, za određenje grupe pacijenata smo spremili i specifične pogodnosti.
  • Efikasnost. Svesni smo da niko ne voli period neizvesnosti između uzorkovanja i dobijanja rezultata. Iz tog razloga se trudimo da smanjimo čekanje na rezultate na apsolutni minimum. Brzi smo, efikasni, što nikako ne umanjuje kvalitet naše usluge.
  • Pristupačnost. Uz transparentan cenovnik, takođe smo ponosni i na pristupačne cene. Uz to, naše osoblje je tu da odgovori na sva Vaša pitanja, kako pre analiziranja, tako i nakon istog.
  • Stručnost. Naši tehničari su visoko kvalifikovani, a uz to i veoma iskusni. Uz vrhunsku opremu koja im je na raspolaganju, predstavljaju pravu dobitnu kombinaciju.

Prepustite Vašu trudnoću nama

U IntroLablaboratoriji, Vaša trudnoća je naša briga. Naša misija je da Vam pružimo najbolju moguću podršku tokom ovog jedinstvenog perioda. Kontaktirajte nas još danas i počnite Vaš monitoring trudnoće sa timom na koga možete računati. Naša vrata su uvek otvorena, kako za Vas, tako i za Vašu malu radost koja raste.

Opširnije

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.