Mikroalbumini u 24h urinu

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

850,00 rsd

Obrtno Vreme

1 dan

Uzorkovanje

Prikupljanje urina

Kategorija

Analiza urina

Analiza mikroalbumini u 24h urinu je ključni test koji se koristi za detekciju ranih znakova oštećenja bubrega, posebno kod osoba sa hroničnim stanjima poput dijabetesa i hipertenzije. Albumin je protein koji se normalno nalazi u krvi, a njegovo prisustvo u urinu može biti znak problema sa bubrezima. Ovaj test je deo standardne ponude privatne laboratorije Beograd, IntroLab.

Šta su mikroalbumini?

Mikroalbumini su male količine albumina. Kada su bubrezi zdravi, oni sprečavaju prolazak albumina u urin. Međutim, kada su oštećeni, ovaj protein može da prođe kroz bubrege i da se pojavi u mokraći. Ovo stanje se naziva mikroalbuminurija.

Zašto je merenje mikroalbumina u 24h mokraći bitno?

Merenje mikroalbumina u 24h urinu je važno jer može biti rani pokazatelj nefroloških oštećenja kod osoba sa dijabetesom ili hipertenzijom. Ova analiza se obično vrši kao deo godišnjeg pregleda kod osoba sa ovim hroničnim stanjima. Takođe, može se koristiti za praćenje efikasnosti terapije kod osoba koje već pate od mikroalbuminurije.

Kako se vrši analiza mikroalbumini u 24h urinu?

Za analizu mikroalbumina u 24h urinu potreban je uzorak urina koji se sakuplja tokom 24 sata. Nema posebnih priprema za ovu analizu, ali je važno da se uzorak mokraće prikupi pravilno. Rezultati analize su tipično dostupni u roku od jednog radnog dana.

Kako se tumače rezultati?

Rezultate je potrebno tumačiti sagledavanje celokupne kliničke slike, što podrazumeva simptome koji su prisutni, medicinsku istoriju, kao i rezultate biohemijske analize urina. S tim u vezi, bitno je napomeniti da odsustvo mikroalbumina u mokraći nije od kliničkog značaja. S druge strane, njihovo prisustvo, naročito u većoj količni, može ukazivati na oštećenje bubrega.

IntroLab laboratorija Vračar je posvećena pružanju visokokvalitetnih laboratorijskih usluga, uključujući analizu mikroalbumini u 24h urinu.  Ako imate pitanja o ovoj ili bilo kojoj drugoj analizi, slobodno nas kontaktirajte. Tu smo da vam pomognemo na vašem putu ka boljem zdravlju.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: 24h urin

Obrtno vreme: 1 dan

Priprema: Pripremiti bocu za sakupljanje 24h urina (proceniti da li je potrebna 1 ili više boca od 2l. Prvu jutarnju porciju urina odbaciti (ne sipa se u bocu). Sve ostale porcije urina u toku dana i noći sakupljati u bocu. Prvu jutarnju porciju sledećeg dana dodati u bocu i celokupnu količinu urina dostaviti u laboratoriju na analizu. Za određene analize je potrebno prvo sipati konzervans u bocu – za postupak pitati u laboratoriji.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.