Melanin (melanom)

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

6500,00 rsd

Obrtno Vreme

15 dana

Uzorkovanje

Vađenje krvi

Kategorija

Imunohemija

Melanin (melanom) je prirodni pigment kože koji štiti naše telo od štetnih efekata ultraljubičastog zračenja. Analiza melanina (melanoma) je važan alat u borbi protiv kožnog raka. U IntroLab laboratoriji u Beogradu posvećeni smo pružanju najboljih usluga analize, koristeći najsavremenije tehnike za preciznu i ranu detekciju melanoma. Zakazivanjem analize melanina (melanoma) dajete važan korak ka očuvanju svog zdravlja.

Šta je Melanin (melanom)?

Melanin je pigment koji koži daje boju, a proizvode ga ćelije kože poznate kao melanociti. Melanom, s druge strane, je vrsta kožnog raka koja počinje u melanocitima. Kada se melanociti počnu nenormalno razmnožavati, mogu formirati maligni tumor, odnosno melanom. Melanomi mogu biti različitih oblika i boja, a često imaju nepravilan izgled. Bez rane detekcije, melanom može metastazirati na druge delove tela, što ga čini vrlo opasnim.

Zašto je merenje melanina (melanoma) bitno?

Merenje melanina i praćenje mogućih promena na koži ključno je za rano otkrivanje melanoma. Rani stadijumi melanoma su često izlečivi, ali kasna detekcija može dovesti do širenja melanoma na druge delove tela, što znatno otežava lečenje. Analiza melanina (melanoma) može otkriti promene u veličini, obliku, boji, ili teksturi nevusa (mladeža), što može biti znak razvoja melanoma.

Kada je potrebno uraditi ovaj test?

Ovaj test se obično preporučuje osobama koje su izložene povećanom riziku od melanoma, uključujući one sa svetlom kožom, istorijom opekotina od sunca, velikim brojem mladeža na koži, ili porodičnom istorijom melanoma. Takođe, test se može preporučiti ako postoji nevus koji se promenio, boli, svrbi, krvari, ili ima nepravilan izgled.

Na šta ukazuju rezultati?

Rezultati testa melanina (melanoma) mogu ukazivati na različite stanja kože, uključujući benigni nevusi (mladeže), displastični nevusi (atipični mladeži koji mogu postati melanom), ili melanom. Rezultati mogu takođe ukazivati na druge kožne uslove, kao što su solarna keratoza, bazalna ili pločasta karcinoma kože.

Visoke i niske vrednosti

Koncentracija melanina u koži može varirati među pojedincima. Više koncentracije melanina daju tamniji ton kože, ali ne ukazuju nužno na melanom. Međutim, brza promena u boji kože ili nevusa, ili pojava novih nevusa, može biti znak za uzbunu.

Vrsta uzorka

Za analizu melanina (melanoma) obično nije potreban fizički uzorak. Vizuelni pregled kože i dermoskopija su najčešći načini za detekciju promena povezanih sa melaninom i melanomom. Ako se sumnja na melanom, može biti potrebna biopsija kože.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Venska krv

Obrtno vreme: 15 dana

Priprema: Posebna priprema nije potrebna.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.