LKM1 At

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

1310,00 rsd

Obrtno Vreme

3 dana

Uzorkovanje

Vađenje krvi

Kategorija

Imunologija

LKM1 At analiza predstavlja ključni alat u razumevanju i tretmanu autoimunih bolesti. Omogućava precizno praćenje stanja i usmerava terapiju, čineći upravljanje autoimunim stanjima efikasnijim i tačnijim. Pravilna dijagnoza je prvi korak ka adekvatnom lečenju, a uz pomoć LKM1 At analize u laboratoriji IntroLab u Beogradu, pacijenti imaju priliku da dobiju vrhunsku dijagnostičku podršku, što dalje omogućava bolje razumijevanje i upravljanje njihovim zdravstvenim stanjem.

Šta su Anti LKM 1 antitela?

Anti-LKM1 antitela, skraćenica za „antitela protiv mikrosomalnih proteina tipa 1 jetre i bubrega“, su specifična antitela koja stvara naš imuni sistem. Obično se borimo protiv stranih supstanci poput virusa i bakterija putem našeg imunog sistema koji stvara antitela.

U određenim okolnostima, naš imuni sistem može započeti proizvodnju antitela protiv sopstvenih ćelija. To je upravo slučaj sa Anti-LKM1 antitelima, koja su specifična za neke proteine prisutne u ćelijama jetre i bubrega.

Zašto je merenje LKM1 At Bitno?

Merenje nivoa LKM1 At (antitela protiv mikrosomalnih proteina tipa 1 jetre i bubrega) je od presudne važnosti za dijagnostikovanje i praćenje autoimunih bolesti, posebno autoimunog hepatitisa. Visoki nivoi ovih antitela u krvi mogu ukazivati na autoimunu reakciju u kojoj imuni sistem greškom napada sopstvene ćelije, što može dovesti do upale i oštećenja organa. Simptomi koji mogu biti pokazatelji ovog stanja su:

  • umor
  • žutica
  • bolovi u stomaku
  • svraba kože
  • povišene vrednosti jetrenih enzima

Pravovremeno merenje LKM1 At može omogućiti rano otkrivanje autoimunih bolesti, što vodi ka efikasnijem lečenju i boljoj prognozi za pacijente.

Kako se tumače rezultati?

Rezultati testa na LKM1 At se tumače u skladu sa referentnim vrednostima. Pozitivan rezultat (povišene vrednosti) obično ukazuje na autoimunu bolest, dok negativan rezultat (vrednosti unutar referentnih granica) sugeriše da verovatno ne postoji aktivna autoimuna bolest.

Testa uvek treba da budu tumačeni u kontekstu ukupne kliničke slike i drugih dijagnostičkih testova.

Priprema za analizu

Ne postoje specifične instrukcije za pripremu za LKM1 At test. Međutim, uvek je dobro da pre testiranja razgovarate sa svojim lekarom o svim lekovima ili dodacima ishrani koje uzimate, jer neki od njih mogu potencijalno uticati na rezultate testa.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Venska krv

Obrtno vreme: 3 dana

Priprema: Posebna priprema nije potrebna.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.