Krvna slika + CRP

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

1050, 00 rsd

Obrtno Vreme

15 min

Uzorkovanje

Vađenje krvi

Kategorija

Biohemijske analize

Krvna slika i CRP (C-reaktivni protein) su dve ključne analize koje imaju poseban značaj tokom zimskih meseci, kada su prehlade i grip češći. Ove analize pružaju vitalne informacije o vašem zdravstvenom stanju, posebno u sezoni kada je povećan rizik od respiratornih infekcija i upalnih stanja. IntroLab laboratorija u Beogradu nudi brzu i efikasnu uslugu ovih testova, sa mogućnošću da dobijete rezultate u roku od samo 15 minuta. Ovo omogućava brzu dijagnozu i adekvatno reagovanje, što je posebno važno u hladnijim mesecima kada je vaše telo izloženo raznim izazovima imunološkog sistema.

Šta je krvna slika?

Krvna slika je temeljni laboratorijski test koji pruža važne informacije o sastavu vaše krvi. Ovaj test obuhvata detaljno merenje različitih vrsta krvnih ćelija, uključujući crvene krvne ćelije (eritrocite), bele krvne ćelije (leukocite) i trombocite. Rezultati krvne slike mogu pomoći u dijagnostikovanju različitih zdravstvenih stanja, od anemije do različitih vrsta infekcija.

Značaj CRP testa

CRP (C-reaktivni protein) test meri nivo C-reaktivnog proteina u vašoj krvi. Ovaj protein je indikator upalnih procesa u organizmu. Visoki nivoi CRP-a mogu ukazivati na prisustvo upale, što može biti posledica infekcije, autoimunih oboljenja ili nekih vrsta raka. Test CRP-a je ključan za praćenje ovih stanja i omogućava brzo reagovanje u slučaju abnormalnih rezultata.

Metod vađenja krvi za analizu

Kod odraslih i dece, krv se uzima iz prsta, što je manje invazivna i obično manje stresna metoda, pogotovo za decu. Ovaj pristup omogućava brzo i efikasno uzimanje uzoraka krvi, s minimalnom nelagodnošću, što je posebno važno kod najmlađih pacijenata.

Zašto su testovi krvne Slike + CRP korisni zimi?

Zimi, ovi testovi su posebno korisni iz nekoliko razloga:

  • Sezona gripa i prehlada: Zimi je povećan rizik od gripa i prehlada. Krvna slika i CRP pomažu u razlikovanju bakterijskih i virusnih infekcija, ključno za određivanje pravog tretmana.
  • Detekcija upalnih procesa: U zatvorenim prostorima zimi rizik od infekcija je veći. CRP brzo ukazuje na upalu, omogućavajući hitnu reakciju.
  • Imunitet: Zimi, kada je imunološki sistem često pod većim pritiskom, krvna slika može pružiti uvid u stanje imuniteta i potencijalne nedostatke u odbrambenom sistemu tela.
  • Praćenje hroničnih bolesti: Promene u vremenskim uslovima i aktivnosti mogu uticati na hronične bolesti. Ovi testovi su korisni za njihovo pažljivo praćenje.

Brzina i efikasnost u IntroLab laboratoriji

Testovi krvne slike i CRP su dizajnirani tako da budu brzi i efikasni. Sa minimalnom količinom uzorka krvi, ovi testovi se obavljaju brzo, a rezultati su dostupni za samo 15 minuta. Ova brzina osigurava da možete brzo dobiti uvid u svoje zdravstveno stanje.

Zakazivanje i briga o zdravlju

Ne dopustite da zimski meseci i učestalost prehlada i gripa utiču na vaše zdravlje. Kontaktirajte IntroLab laboratoriju u Beogradu i zakažite termin za krvnu sliku + CRP test. Naša posvećenost brzoj i preciznoj dijagnostici ključna je za efektivno upravljanje vašim zdravstvenim stanjem u svim sezonskim uslovima. Sa IntroLab, dobijate pouzdanog partnera u brizi o zdravlju, koji vam omogućava da budete korak ispred sezonskih izazova i očuvate dobrostanje tokom čitave godine.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Venska krv

Obrtno vreme: 15 min

Priprema: Posebna priprema nije potrebna.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu