Kivi F84

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

1750,00 rsd

Obrtno Vreme

do 15 dana

Uzorkovanje

Vađenje krvi

Kategorija

Alergologija

Kivi, poznat i kao kineski ogrozd, postao je popularan deo ishrane širom sveta zahvaljujući svojim hranljivim sastojcima. Međutim, uprkos svojim nutritivnim vrednostima, kivi može izazvati alergijske reakcije kod nekih ljudi. Iz tog razloga se i radi analiza kivi F84 u laboratorijama u Beogradu i šire, a jedna od njih je IntroLab laboratorija na Južnom Bulevaru.

Poreklo i nutritivne vrednosti kivija

Iako mnogi smatraju da ovo voće vodi poreklo iz Australije, ono zapravo potiče iz Kine, dok je Australija najveći proizvođač istog. Ovo voće je izuzetno popularno širom sveta. Zašto? Jer obiluje vitaminom C, vitaminom K, vitaminom E, folatom i kalijumom. Takođe sadrži puno vlakana i antioksidanata, što ga čini odličnim izborom za zdravu ishranu.

Šta je alergija na kivi?

Alergija na kivi se javlja kada imuni sistem pogrešno prepozna proteine prisutne u ovom voću kao štetne supstance. Kao rezultat, osoba može ispoljiti simptome koji variraju od onih blagih do ozbiljnih. Najčešći simptomi uključuju:

  • svrab u ustima
  • osip
  • povraćanje
  • poteškoće s disanjem

U težim slučajevima može doći do anafilaktičke reakcije, što je hitno medicinsko stanje.

Kako se dijagnostifikuje alergija na kivi?

Dijagnoza alergije na kivi često se postavlja na osnovu simptoma koje osoba ispoljava nakon konzumiranja ovog voća. Međutim, za potvrdu dijagnoze, često je potrebno sprovesti laboratorijske testove. Jedan od najefikasnijih testova je analiza kivi F84, koja se obavlja putem analize krvi. Ova analiza omogućava precizno utvrđivanje prisustva specifičnih antitela koja ukazuju na alergiju, a obavlja se tako što se uzima uzorak krvi iz vene, najčešće na podlaktici. Nakon vađenja krvi, uzorak se šalje na dalje analiziranje.

Gde se može obaviti test kivi F84?

Ako sumnjate da ste alergični na ovo voće, preporučuje se da posetite specijalizovanu laboratoriju u Beogradu, poput IntroLab-a, gde se može obaviti ispitivanje alergije na hranu. Osim standardnog testa na nutritivne alergene, možete zahtevati i specifičnu analizu kivi F84.

Kako izgleda lečenje?

Najbolji način lečenja alergije na kivi je izbegavanje konzumacije ovog voća. Osobe koje su alergične na kivi takođe bi trebalo da budu svesne moguće unakrsne reaktivnosti sa drugim namirnicama. U slučaju teže alergijske reakcije, neophodno je hitno potražiti medicinsku pomoć.

Unakrsne reakcije

Osobe alergične na kivi često mogu biti alergične i na druge namirnice. Ovo se naziva unakrsna reaktivnost. Na primer, ako ste alergični na kivi, možda ćete biti alergični i na banane, avokado, pšenicu ili lateks. Ako primetite simptome alergije nakon konzumiranja ovih namirnica ili izlaganja lateksu, važno je da se konsultujete sa alergologom.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Serum (venska krv)

Obrtno vreme: do 15 dana

Priprema: Posebna priprema nije potrebna.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.