Kardiolipinska IgM At (ACA)

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

1500,00 rsd

Obrtno Vreme

1 dan

Uzorkovanje

Vađenje krvi

Kategorija

Imunologija

Kardiolipinska IgM At (ACA) je analiza krvi koja se koristi radi detekcije antitela klase IgM u krvi. Ova analiza je posebno važna jer pomaže u identifikaciji uzroka ponavljajućih pobačaja i proceni autoimunih bolesti, a dostupna je u sklopu mnoštva analiza u laboratoriji IntroLab u Beogradu.

Šta je Kardiolipinska IgM At (ACA) test?

Test kardiolipinskih antitela traži IgM antitela u vašoj krvi. Antitelo je supstanca u vašoj krvi koja pomaže u borbi protiv infekcija. U slučaju određenih medicinskih stanja, antitela klase IgM napadaju kardiolipine greškom. Kardiolipin je fosfolipid, ili vrsta masti u krvi koja je važna za zgrušavanje krvi. Kada antitela napadaju kardiolipin, mogu se pojaviti krvni ugrušci. Trombociti, krvne ćelije koje pomažu zgrušavanju krvi, takođe se troše, što dovodi do problema sa krvarenjem. Nivoi ovih antitela su često visoki kod ljudi sa abnormalnim zgrušavanjem krvi, autoimunim bolestima poput sistemskog lupusa eritematozusa (SLE) ili ponavljajućim pobačajima.

Zašto i kada vam je potreban Kardiolipinska IgM At (ACA) test?

Vaš lekar može naručiti ovaj test kao deo ispitivanja prekomernog zgrušavanja krvi, posebno ako imate simptome koji ukazuju na trombotičke epizode. Simptomi mogu varirati od osobe do osobe, u zavisnosti od lokacije krvnog ugruška. Ako imate ugruške duboko u venama nogu, to će se nazvati DVT ili duboka venska tromboza. Takođe, lekar može takođe naručiti ovaj test ukoliko ste ranije imali problema sa pobačajima.

Kakav uzorak je potreban za test?

Test se radi uzimanjem uzorka krvi, tipično iz vene na podlaktici.

Šta znači rezultat testa?

Negativan rezultat znači samo da kardiolipinska antitela nisu prisutna ili nisu prisutna u detektibilnom nivou u krvi u vreme testiranja. Umereni do visoki nivoi kardiolipinskih antitela koji traju kada se test ponovi 12 nedelja kasnije ukazuju na verovatno trajno prisustvo tog specifičnog antitela.

Ako imam kardiolipinska antitela, da li ću definitivno razviti krvne ugruške?

Ne nužno. Kardiolipinska antitela predstavljaju faktor rizika, ali ne mogu predvideti da li će osoba imati ponavljane krvne ugruške ili druge povezane komplikacije.

Koji drugi testovi mogu biti indikovani uz ovaj?

Test kardiolipinskih antitela obično je samo jedan od mnogih testova koji se mogu uraditi kako bi se proverilo zašto imate simptome. Testovi koje ćete dobiti zavise od onoga što vaš lekar traži. Na primer, ako vaš lekar misli da imate SLE, verovatno će vam tražiti da odradite druge testove krvi, koji mogu uključivati

Takođe, postoji mogućnost da će pored Kardiolipinska IgM At (ACA) analize, vaš lekar zahtevati da se uradi testiranje na prisustvo Kardiolipinska IgA At (ACA) i Kardiolipinska IgG At (ACA) u krvi.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Serum (venska krv)

Obrtno vreme: 1 dan

Priprema: Posebna priprema nije potrebna.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.