Influenza B virus (nazofaringealni bris, lavaža)

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

5500,00 rsd

Obrtno Vreme

48-72h

Uzorkovanje

Nazofaringealni bris, lavaža

Kategorija

PCR mikrobiologija

U IntroLab laboratoriji u Beogradu nudimo analizu Influenza B virus (nazofaringealni bris, lavaža) koja vam može pružiti brze i precizne informacije o vašem zdravstvenom stanju u vezi sa gripom. Naša analiza omogućava rano otkrivanje infekcije, što je ključno za pravilno lečenje i prevenciju daljeg širenja virusa.

Šta je Influenza B virus?

Influenza B virus je jedan od tri tipa gripa, pored Influenza A i C, koji primarno cirkuliše među ljudima i može izazvati sezonske epidemije gripa. Za razliku od Influenza A virusa, Influenza B virus ne cirkuliše među životinjama i njegova genetička varijabilnost je ograničena, što znači da se ne menja tako brzo i nema širokog spektra podtipova. Iako je rizik od pandemije niži u poređenju sa Influenza A virusom, Influenza B može izazvati značajne sezonske epidemije koje mogu biti posebno ozbiljne za određene populacije, poput dece i starijih osoba.

Koji su simptomi?

Simptomi Influenza B virusa uključuju:

  • visoku temperaturu
  • kašalj
  • grlobolju
  • curenje nosa ili zapušenje nosa
  • bolove u mišićima
  • glavobolju
  • umor
  • povraćanje
  • dijareju

Kako se prenosi?

Virus se prenosi kapljičnim putem, prvenstveno kroz kijanje i kašljanje zaraženih osoba. Male kapljice koje se oslobađaju mogu dospeći do drugih ljudi kroz usta, nos ili oči. Takođe, virus se može preneti dodirivanjem kontaminiranih površina, a zatim dodirivanjem usta, nosa ili očiju. Važno je praktikovati dobru higijenu, kao što je redovno pranje ruku i izbegavanje dodirivanja lica, da bi se smanjio rizik od infekcije.

Kada se radi analiza Influenza B virus (nazofaringealni bris, lavaža)?

Analiza za Influenza B virus (nazofaringealni bris, lavaža) posebno se preporučuje osobama koji pokazuju simptome gripa, naročito tokom sezonskih epidemija ili kada je poznato da je grip aktivan u zajednici. Analiza se može preporučiti osobama koje su bile u kontaktu sa zaraženim osobama. Takođe je preporučljiva za one koji spadaju u rizične grupe, kao što su starije osobe, mala deca, ili osobe sa oslabljenim imunološkim sistemom.

Pravovremenim testiranjem i identifikacijom virusa, može se olakšati pravilno lečenje i sprečiti dalje širenje virusa u zajednici. U nekim slučajevima, analiza može biti preporučena i kao deo širih epidemioloških studija ili praćenja tokom epidemija.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Ćelije nosa i sekret

Obrtno vreme: 48-72h

Priprema: Posebna priprema nije potrebna.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.