Elektroforeza proteina u urinu sa imunofiksacijom

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

8200,00 rsd

Obrtno Vreme

do 16 dana

Uzorkovanje

Urin

Kategorija

Elektroforeza

Imunolektroforeza proteina urina je specijalizovana laboratorijska metoda koja se koristi za detaljnu identifikaciju i kvantifikaciju proteina prisutnih u urinu. Ova analiza je važan deo dijagnostičkog procesa kod različitih stanja, uključujući bolesti bubrega i bolesti imunološkog sistema.

IntroLab laboratorija Beograd uz pomoć svojih stručnjaka i kroz razne biohemijske analize može da detektuje abnormalne proteine u urinu, što može ukazati na prisustvo određenih bolesti. Ovaj test može, na primer, pomoći u detekciji nefrotskog sindroma, bolesti koja uzrokuje prekomerno izlučivanje proteina u urinu.

Šta su proteini urina?

Proteini urina su proteini koji se normalno nalaze u urinu, ali u vrlo malim količinama. Proteini su složeni molekulu koji su esencijalni za brojne funkcije u našem telu, uključujući izgradnju mišića i tkiva, regulaciju imunološkog odgovora i prenos signala u telu.

Urin normalno sadrži vrlo male količine proteina. Zdravi bubrezi imaju sposobnost da spreče većinu proteina da prođu iz krvotoka u urin. Međutim, kada su bubrezi oštećeni ili postoji neko drugo medicinsko stanje, veće količine proteina mogu proći kroz bubrege i završiti u urinu. To stanje se naziva proteinurija.

Proteinurija može biti znak različitih zdravstvenih problema, npr bolesti bubrega, dijabetes, visoki krvni pritisak, ili infekcije urinarnog trakta. Zato je testiranje urina na prisustvo proteina važan deo dijagnostičkog procesa za ova stanja.

Kome je indikovana imunolektroforeza proteina urina?

Imunoelektroforeza proteina urina se obično preporučuje osobama koje imaju simptome ili rezultate drugih testova koji ukazuju na moguće poremećaje u radu bubrega ili imunološkog sistema. Ova analiza urina može biti indikovana u sledećim slučajevima:

  • Proteinurija: Ako je prethodni test urina pokazao visok nivo proteina, ova analiza može pomoći u identifikaciji vrste proteina.
  • Bolesti bubrega: Ljudi sa dijabetesom, hipertenzijom ili drugim stanjima koja povećavaju rizik od oštećenja bubrega mogu biti upućeni na ovu analizu.
  • Simptomi bubrežnih bolesti: Ovi simptomi mogu uključivati edeme (oticanje), posebno u nogama i oko očiju. Zatim, tu su umor, gubitak apetita, mučnina, povraćanje, česta noćna mokrenje, i drugi.
  • Bolesti imunološkog sistema: Ova analiza može biti korisna u dijagnozi i praćenju nekih bolesti imunološkog sistema. Ovo naročito obuhvata multipli mijelom ili neke oblike lupusa.
  • Praćenje terapije: U nekim slučajevima, imunolektroforeza proteina urina se može koristiti za praćenje efikasnosti terapije za određene bolesti.

Važno je napomenuti da je odluka o tome da li je ova analiza potrebna zasnovana na individualnoj proceni lekara. Ako imate pitanja ili zabrinutosti u vezi sa ovom analizom, razgovarajte sa svojim lekarom.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: 24h urin

Obrtno vreme: do 16 dana

Priprema: Posebna priprema pre analize nije potreba. Za uspešno sprovođenje, potrebno je prikupiti 24-časovni uzorak urina koristeći specijalnu bocu. Uzorak se mora čuvati u frižideru tokom celog perioda prikupljanja. Nakon toga, uzorak se donosi u laboratoriju, gde se vrši detaljna analiza.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.