Human Papillomavirus (HPV) genotipizacija – genotip 16 (uretralni, vaginalni, cervikalni bris)

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

4000,00 rsd

Obrtno Vreme

48-72h

Uzorkovanje

Uretralni, vaginalni, cervikalni bris

Kategorija

PCR mikrobiologija

Analiza Human Papillomavirus (HPV) genotipizacija – genotip 16 (uretralni, vaginalni, cervikalni bris) je ključna za otkrivanje visokorizičnih tipova HPV-a. U IntroLab laboratoriji u Beogradu, pružamo precizne rezultate za bolje razumevanje vašeg zdravlja.

Šta je HPV genotip 16?

HPV genotip 16 je specifičan tip humanog papiloma virusa (HPV) koji pripada grupi visokorizičnih HPV tipova. Ovaj genotip se smatra jednim od najopasnijih tipova HPV-a jer je povezan sa znatno povećanim rizikom od razvoja raka grlića materice i drugih malignih oblika raka, kao što je rak anusa i usne šupljine. Infekcija HPV genotipom 16 često prolazi neprimećeno jer nema karakterističnih simptoma, ali može dugo ostati prisutna u organizmu.

Kada se radi analiza Human Papillomavirus (HPV) genotipizacija – genotip 16?

Analiza HPV genotipizacije genotipa 16 preporučuje se ženama i muškarcima koji žele detaljnije informacije o svom riziku od infekcije ovim virusom ili koji su imali abnormalne Pap testove ili pozitivne HPV testove kako bi se odredio rizik od visokorizičnih tipova HPV-a.

Koji su simptomi HPV infekcije genotipa 16?

HPV infekcija genotipa 16 često nema vidljive simptome i može dugo ostati neprimetna. Međutim, infekcija ovim virusom može povećati rizik od razvoja karcinoma grlića materice i drugih malignih oboljenja. Simptomi se obično pojavljuju kasnije u toku infekcije i mogu uključivati:

  • neobjašnjive promene na koži genitalija
  • pojačani vaginalni iscedak
  • krvarenje između menstruacija

Kako se prenosi HPV genotip 16?

HPV genotip 16 se prenosi putem seksualnog kontakta, uključujući vaginalni, analni i oralni seks. Infekcija se može preneti čak i ako zaražena osoba nema vidljive simptome. Korišćenje kondoma može smanjiti rizik od prenošenja virusa, ali ne pruža potpunu zaštitu.

Kako se zaštititi?

Najefikasniji način zaštite od HPV genotipa 16 je vakcinacija. Postoje vakcine koje su usmerene na zaštitu od ovog visokorizičnog tipa HPV-a. Osim toga, redovni ginekološki pregledi i Pap testovi mogu pomoći u ranom otkrivanju infekcije i promena na cerviksu uzrokovanih HPV-om. Važno je i ograničiti broj seksualnih partnera i koristiti kondome kako biste smanjili rizik od infekcije.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Uretralni, vaginalni, cervikalni bris

Obrtno vreme: 48-72h

Priprema: Posebna priprema nije potrebna.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.