HHV 6 (bioptat i punktat organa i tkiva)

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

9750,00 rsd

Obrtno Vreme

48-72h

Uzorkovanje

Biopsija ili punkcija zahvaćenih organa ili tkiva

Kategorija

PCR mikrobiologija

Analiza HHV-6 (bioptat i punktat organa i tkiva) predstavlja ključni korak u identifikaciji i lečenju infekcija izazvanih Human Herpesvirusom 6. IntroLab laboratorija u Beogradu vam pruža visoko precizne testove na uzorcima tkiva i organa, obezbeđujući pouzdane rezultate i stručnu negu.

Kada se radi HHV 6 (bioptat i punktat organa i tkiva) analiza?

Analiza na Human Herpesvirus 6 (HHV-6) se obično radi kada postoji sumnja na infekciju ovim virusom, a posebno kada se javljaju ozbiljni simptomi koji ne mogu biti objašnjeni drugim uzrocima. Ove analize na uzorcima bioptata i punktata organa i tkiva su posebno važne za identifikaciju aktivne HHV-6 infekcije koja može biti povezana sa različitim zdravstvenim problemima, uključujući neurološke komplikacije i reakcije nakon transplantacije. Lekari naručuju ove analize kada sumnjaju na prisustvo HHV-6 u određenim organima ili tkivima, kako bi postavili tačnu dijagnozu i planirali odgovarajući tretman za pacijente. Pravovremena dijagnostika HHV-6 infekcije je od suštinskog značaja za pružanje odgovarajuće medicinske nege i praćenje pacijenata.

Šta je Human Herpesvirus 6 (HHV-6)?

Human Herpesvirus 6 (HHV-6) je virus koji pripada porodici herpesvirusa i dolazi u dva glavna tipa, HHV-6A i HHV-6B. Ova dva tipa virusa mogu izazvati različite infekcije kod ljudi i imaju različite karakteristike. HHV-6 je veoma rasprostranjen i obično se prenosi preko pljuvačke, respiratornih kapljica i drugih telesnih tečnosti.

HHV-6 infekcije često prolaze neprimećeno i bez simptoma, posebno kod zdravih osoba sa jakim imunološkim sistemom. Međutim, kod nekih pacijenata, naročito onih sa oslabljenim imunitetom, HHV-6 može uzrokovati različite simptome i ozbiljne komplikacije. Virus može napasti različite organe i tkiva, uključujući:

  • centralni nervni sistem
  • jetru
  • pluća
  • srce

Kako se leči HHV-6?

Lečenje infekcija uzrokovanih Human Herpesvirus 6 (HHV-6) zavisi od ozbiljnosti simptoma i stanja pacijenta. Antivirusni lekovi se često koriste za kontrolu i ublažavanje simptoma. Kod pacijenata sa oslabljenim imunološkim sistemom, kao što su transplantirani pacijenti ili osobe sa HIV-om, lečenje HHV-6 može biti dugotrajno i zahtevati stalni nadzor lekara. Važno je da se lečenje sprovodi pod stručnim nadzorom, jer neadekvatno upravljanje infekcijom može dovesti do komplikacija i pogoršanja stanja.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Bioptat i punktat organa i tkiva

Obrtno vreme: 48-72h

Priprema: Posebna priprema nije potrebna.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.