HEV IgM

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

2200,00 rsd

Obrtno Vreme

3 dana

Uzorkovanje

Vađenje krvi

Kategorija

Imunologija

Ako sumnjate na infekciju hepatitisom E ili želite proveriti svoj imunološki odgovor na ovaj virus, IntroLab laboratorija u Beogradu pruža mogućnost za HEV IgM testiranje. HEV IgM je imunoglobulin M, prva linija odbrane tela protiv virusa hepatitisa E (HEV). Preciznost i pouzdanost rezultata su ključni kada je u pitanju vaše zdravlje, pa je važno izabrati laboratoriju od poverenja.

Šta je HEV IgM?

HEV IgM je specifično antitelo (imunoglobulin M) koje telo proizvodi kao odgovor na infekciju virusom hepatitisa E (HEV). Kada virus uđe u telo i inficira ga, imunološki sistem kao reakciju proizvodi različite vrste antitela kako bi se borio protiv infekcije.

IgM je jedna od prvih vrsta antitela koja se proizvodi nakon izlaganja patogenu, pa njegova prisutnost u krvi često ukazuje na akutnu ili nedavnu infekciju. Analiza HEV IgM omogućava zdravstvenim radnicima da brzo identifikuju i dijagnostikuju osobe s akutnim hepatitisom E.

Kada se sumnja na akutnu infekciju hepatitisom E, testiranje na HEV IgM može biti korisno u potvrđivanju dijagnoze. Pored toga, dok HEV IgM ukazuje na nedavnu ili akutnu infekciju, druga vrsta antitela, HEV IgG, može ukazivati na prošlu infekciju ili dugotrajnu imunost.

Simptomi Hepatitisa E

Većina osoba zaraženih HEV-om ne pokazuje vidljive simptome. Međutim, kod onih koji simptome razviju, mogu se pojaviti:

  • umor
  • groznica
  • mučnina
  • povraćanje
  • bol u trbuhu
  • žutica
  • tamni urin
  • svetla stolica

Prepoznavanje i ranija dijagnostika mogu pomoći u bržem oporavku.

Kako se leči?

Za većinu osoba s akutnom infekcijom hepatitisa E, poseban tretman nije potreban, i oni se oporavljaju spontano. U težim slučajevima ili kod ljudi s kompromitovanim imunitetom, možda će biti potrebna hospitalizacija radi dodatne nege i praćenja.

Koji su najbolji načini zaštite od hepatitisa E?

Da biste se zaštitili od hepatitisa E, ključno je piti pročišćenu ili prokuvanu vodu i izbegavati sirovu ili nedovoljno termički obrađenu hranu, posebno u područjima s visokim rizikom od infekcije. Iako postoji vakcina protiv ovog oblika hepatitisa, ona nije univerzalno dostupna. Pre putovanja u rizična područja, savetuje se konsultacija s stručnjakom.

Specifičnosti i podvrste analize

Analize za detekciju antitela prema virusu hepatitisa E (HEV) mogu se klasifikovati prema tipu imunoglobulina koji se detektuje ili prema kombinaciji antitela koja se traže.

Pored HEV IgM testa koji detektuje prisustvo imunoglobulina M prema virusu hepatitisa E postoji i analiza HEV ukupna At. Ovaj test kombinuje detekciju oba tipa antitela, IgM i IgG. Test za ukupna antitela može biti koristan u situacijama gde se želi utvrditi da li je osoba ikada bila izložena HEV-u, bez obzira na to da li je infekcija trenutna ili prethodna. Kod testiranja na hepatitis E, važno je razumeti koje se specifično antitelo traži i kako rezultati testa mogu uticati na dijagnostički zaključak.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Venska krv

Obrtno vreme: 3 dana

Priprema: Posebna priprema nije potrebna.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.