Herpes simplex virus 2 IgM At (HSV2)

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

1500,00 rsd

Obrtno Vreme

1 dan

Uzorkovanje

Vađenje krvi

Kategorija

Imunologija

Herpes simplex virus tip 2 je uzročnik genitalnog herpesa. Pravovremena dijagnoza i razumevanje faze infekcije ključni su za upravljanje stanjem i sprečavanje njegovog prenosa. Ako sumnjate na infekciju ili želite proveriti svoj status, možete zakazati testiranje na Herpes simplex virus 2 IgM At (HSV2) u IntroLab laboratoriji u Beogradu, gde vas čeka stručni tim i savremena oprema za pouzdane rezultate.

Šta je Herpes simplex virus 2 IgM At (HSV2) analiza?

Analiza Herpes simplex virus 2 IgM At (HSV2) je laboratorijski test koji detektuje prisustvo IgM antitela specifičnih za HSV2 u pacijentovoj krvi. HSV2 je virus odgovoran za genitalni herpes. Prisustvo IgM antitela ukazuje na to da je osoba nedavno bila izložena virusu ili da je u ranoj fazi infekcije, jer su IgM antitela prva koja se proizvode u odgovoru na infekciju.

Kada se radi ova analiza?

Analiza za HSV2 IgM antitela se obično radi kada postoji sumnja na novu infekciju genitalnim herpesom na osnovu kliničkih simptoma ili kad se želi potvrditi nedavna ekspozicija virusu. Lekari mogu preporučiti ovaj test pacijentima koji prijavljuju tipične simptome kao što su bolni mehurići ili čirevi u genitalnom području, ili kada postoji rizik od prenosa virusa na druge, naročito tokom trudnoće. Analiza se takođe može koristiti u sklopu šireg skrininga za seksualno prenosive infekcije.

Šta je herpes simplex 2?

Herpes simplex virus tip 2 (HSV2) je jedan od dva glavna tipa herpes virusa, pri čemu je drugi tip HSV1. Dok je HSV1 uglavnom odgovoran za herpes na usnama (oralni herpes), HSV2 obično uzrokuje genitalni herpes. Međutim, oba virusa mogu izazvati infekcije i u oralnom i u genitalnom regionu. Genitalni herpes je seksualno prenosiva infekcija koja se prenosi direktnim fizičkim kontaktom sa zaraženom osobom.

Koji su simptomi?

Simptomi infekcije su:

  • Bolni ili svrbljivi plikovi u genitalnom području ili na zadnjici
  • Čirevi ili otvorene rane kada plikovi puknu
  • Peckanje ili bol prilikom mokrenja
  • Bol u nogama, zadnjici ili genitalnom području
  • Vaginalni iscedak ili iscedak iz penisa
  • Glavobolja
  • Povišena telesna temperatura
  • Uvećane i bolne limfne čvorove u preponama
  • Bol ili svrab u analnom području
  • Osećaj umora ili opšta slabost

Mnogi ljudi sa HSV2 nikada ne razviju očigledne simptome ili ih imaju u blagom obliku, tako da nisu svesni da su zaraženi. U takvim slučajevima, dijagnoza se obično postavlja na osnovu laboratorijskih testova.

Podvrste Herpes simplex virus 2 IgM At (HSV2) analize

Pored analize za Herpes simplex virus 2 IgM At (HSV2), postoji niz drugih laboratorijskih testova koji se mogu koristiti za detekciju ili potvrdu infekcije herpes simplex virusom. Jedna od najčešće korišćenih analiza je Herpes simplex virus 2 IgG At (HSV2). Ova analiza detektuje IgG antitela specifična za Herpes simplex virus tip 2. IgG antitela se razvijaju nakon što su IgM antitela već proizvedena i obično ostaju u telu tokom čitavog života osobe. Prisustvo IgG antitela ukazuje na prethodnu izloženost virusu, što može biti nedavno ili davno u prošlosti.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Venska krv

Obrtno vreme: 1 dan

Priprema: Posebna priprema nije potrebna.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.