Herpes simplex virus 1, 2 (HSV 1, 2) (uretralni, vaginalni, cervikalni bris; urin, krv ispljuvak)

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

7500,00 rsd

Obrtno Vreme

48-72h

Uzorkovanje

Uretralni, vaginalni, cervikalni bris; urin, krv, pljuvačka

Kategorija

PCR mikrobiologija

Herpes Simplex Virus 1 i 2 (HSV 1, 2) predstavljaju dve vrste virusa koje mogu uzrokovati infekcije na različitim delovima tela. U IntroLab laboratoriji pružamo usluge testiranja na ove viruse putem uretralnog, vaginalnog, i cervikalnog brisa, kao i analize urina, krvi i ispljuvka. Cilj nam je da obezbedimo preciznu dijagnostiku kako bismo vam pomogli da preduzmete potrebne korake za svoje zdravlje.

Kada se radi analiza Herpes simplex virus 1, 2 (HSV 1, 2) ?

Analiza na Herpes Simplex Virus 1, 2 (HSV 1, 2) se obično preporučuje kada postoji sumnja na herpes infekciju. Sumnja može nastati na osnovu simptoma kao što su bol, svrab, ili osip na genitalnom području, ustima ili oko usana. Takođe, testiranje može biti preporučeno ako je vaš seksualni partner nedavno dijagnostikovan sa herpesom.

Šta je Herpes Simplex Virus 1, 2?

Herpes Simplex Virus tip 1 i tip 2  su dva različita soja virusa koji pripadaju familiji Herpesviridae. Ovi virusi su veoma česti i široko su rasprostranjeni među ljudskom populacijom širom sveta.

  • HSV-1 je češće povezan sa infekcijama usta i usana, koje su često poznate kao herpes na usnama ili oralni herpes.
  • HSV-2 je najčešći uzročnik genitalnog herpesa, koji utiče na genitalno područje, analno područje i, ponekad, kožu oko genitalija.

Infekcije izazvane herpes simplex virusom su hronične i virus može ostati u telu doživotno, u latentnom stanju, sa mogućim povremenim reaktivacijama koje uzrokuju simptome. Simptomi herpes infekcija mogu varirati od osobe do osobe i često uključuju osipe, plikove, peckanje, svrab ili bol u zaraženim područjima. Iako su simptomi često blagi, mogu biti veoma neprijatni i stresni za zaražene osobe.

HSV 1 i HSV 2 su takođe sposobni da izazovu ozbiljnije zdravstvene komplikacije u nekim situacijama. U retkim slučajevima, HSV može uzrokovati encefalitis (upalu mozga) ili meningitis (upalu membrana koje okružuju mozak i kičmenu moždinu).

Kako se prenosi?

Herpes Simplex Virus tip 1 i tip 2 (HSV 1, 2) prenose se najčešće putem direktnog kontakta sa zaraženim delom kože ili sluzokože, obično tokom oralnog, analnog ili vaginalnog seksualnog kontakta, čak i kada zaražena osoba nema vidljive simptome. Prenos može da se dogodi i putem poljupca, naročito kod oralnog herpesa (HSV-1). Manje uobičajeno, virusi se mogu preneti preko zaraženih predmeta poput peškira ili pribora za jelo. Takođe, prenos je moguć tokom porođaja od majke na novorođenče, što može izazvati ozbiljne zdravstvene komplikacije kod beba. Prevencija uključuje izbegavanje direktnog kontakta sa zaraženim oblastima, upotrebu barijernih metoda zaštite kao što su kondomi, i redovno pranje ruku.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Uretralni, vaginalni, cervikalni bris; urin, krv ispljuvak

Obrtno vreme: 48-72h

Priprema: Posebna priprema nije potrebna.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.