Hemokultura anaerobno

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

1150,00 rsd

Obrtno Vreme

7 dana

Uzorkovanje

Vađenje krvi

Kategorija

Mikrobiologija

Hemokultura anaerobno je ključna u identifikaciji anaerobnih bakterijskih infekcija. Za preciznu i profesionalnu analizu, zakazivanje je dostupno u IntroLab laboratoriji u Beogradu.

Šta je hemokultura anaerobno?

Hemokultura anaerobno je laboratorijska analiza koja se koristi za detekciju i identifikaciju anaerobnih bakterija u krvi pacijenta. Anaerobne bakterije su one koje mogu rasti i razmnožavati se u odsustvu kiseonika. Ove bakterije mogu uzrokovati različite infekcije u ljudskom telu, uključujući infekcije rana, apscese i druge.

Kada se sumnja na bakterijsku sepsu ili drugu infekciju uzrokovanu anaerobima, hemokultura anaerobno se uzima kao deo dijagnostičkog postupka. Uzorak krvi se stavlja u posebnu nutritivnu podlogu koja omogućava rast anaerobnih bakterija, ali inhibira rast aerobnih bakterija. Nakon određenog perioda inkubacije, uzorak se ispituje radi identifikacije prisutnih anaerobnih bakterija.

Ova analiza je važna jer pomaže lekarima da pravilno dijagnostikuju i tretiraju infekcije izazvane anaerobnim bakterijama, što može biti ključno za uspešno lečenje i oporavak pacijenta.

Kada se radi analiza?

Situacije kada se može zahtevati hemokultura anaerobno:

  • Duboke tkivne infekcije: Anaerobne bakterije često se nalaze u normalnoj flori kože i usta, ali mogu izazvati infekciju kada prodru duboko u telo, na primer, zbog povrede ili hirurške intervencije.
  • Intraabdominalne infekcije: Anaerobne bakterije su čest uzročnik infekcija unutar trbušne šupljine, kao što su apscesi ili peritonitis.
  • Infekcije orofaringealne regije: Uključujući infekcije oko krajnika, dentalne infekcije ili aspiracijske pneumonije, gde su anaerobne bakterije često uzročnici.
  • Infekcije ženskog reproduktivnog sistema: Kao što su bakterijski vaginozis ili endometritis, gde anaerobne bakterije mogu igrati ulogu.
  • Septikemija ili sepsa: Ako postoji sumnja da je uzročnik anaerobna bakterija, posebno kada su drugi uzorci negativni a pacijent ima simptome sepsisa.
  • Infekcije kože i mekih tkiva: U nekim slučajevima, posebno kada je infekcija duboka ili uzrokovana povredom koja kontaminira tkivo s bakterijama iz okoline ili normalne flore.

Priprema za analizu

Nema posebnih zahteva za pripremu pacijenta pre uzimanja uzorka. Važno je da obavestite lekara ili laboratorijskog tehničara o svim lekovima ili antibiotikima koje uzimate.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Venska krv

Obrtno vreme: 7 dana

Priprema: Posebna priprema nije potrebna.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.