Hemokultura aerobno

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

1150,00 rsd

Obrtno Vreme

7 dana

Uzorkovanje

Vadjenje krvi

Kategorija

Mikrobiologija

Naša ekipa stručnjaka u laboratoriji IntroLab sprovodi Hemokultura aerobno analizu. Saradnja sa našim timom znači da pacijenti mogu imati poverenje u kvalitet analize i brigu o njihovom zdravlju.

Šta je Hemokultura – bakteriološka aerobna kultura?

Hemokultura – bakteriološka aerobna kultura je laboratorijski test koji se koristi za detekciju bakterija ili gljivica u krvi koje rastu u prisustvu kiseonika, poznatih kao aerobni mikroorganizmi. Ovaj test je važan alat za dijagnostikovanje bakterijskih infekcija krvi, poznatih kao bakterijemija, što može biti znak ozbiljnijih sistemskih infekcija poput sepse.

Kada i zašto se rade ove analize?

Analiza -Hemokultura aerobno se obično radi kada postoji sumnja na sistemske bakterijske infekcije, što može uključivati simptome poput visoke temperature, zimice, ubrzanog pulsa, ubrzanog disanja, ili druge neuobičajene promene u stanju pacijenta. Ovaj test je naročito važan za dijagnostikovanje bakterijemije (prisustvo bakterija u krvi), što može biti pokazatelj ozbiljnijih stanja kao što su sepsa ili endokarditis.

Osim toga, ova analiza se može koristiti i za praćenje efikasnosti antibiotske terapije, naročito u slučajevima teških sistemskih infekcija. Takođe, aerobna hemokultura se može raditi u situacijama gde postoji rizik od bakterijskih infekcija, kao što su određene hirurške procedure ili kod ljudi sa oslabljenim imunološkim sistemom.

Proces analize

Za ovu analizu, uzorak krvi se stavlja u poseban medijum koji podstiče rast aerobnih mikroorganizama i zatim se inkubira na određenoj temperaturi. Ako se mikroorganizmi razviju, oni se dalje identifikuju i testiraju na osetljivost na različite antibiotike, što može pomoći u odabiru najefikasnijeg tretmana za pacijenta.

Hemokultura aerobno- specifičnosti i podvrste analize

Specifičnosti i podvrste analize aerobne Hemokulture mogu obuhvatiti:

  • Aerobna hemokultura: Ova analiza se fokusira na identifikaciju mikroorganizama koji rastu u prisustvu kiseonika. Ona je posebno osetljiva na aerobne bakterije i gljivice.
  • Višestruke hemokulture: U nekim slučajevima, mogu se uzeti više uzoraka krvi u različito vreme kako bi se povećala šansa otkrivanja uzročnika infekcije.
  • Serijske hemokulture: Serijske hemokulture se izvode tokom određenog vremenskog perioda kako bi se pratilo prisustvo mikroorganizama u krvi tokom vremena. Ovo može biti korisno za praćenje efekata terapije ili identifikaciju ponovne infekcije.
  • Antibiogram: Nakon identifikacije uzročnika infekcije, može se izvršiti antibiogram, što je test osetljivosti na antibiotike. To pomaže lekarima da odaberu adekvatnu terapiju koja je najefikasnija protiv identifikovanih bakterija.

Ove specifičnosti i podvrste analize prilagođene su potrebama pacijenta i proceni lekara. Laboratorijski stručnjaci će pravilno odrediti koje vrste analiza su potrebne na osnovu kliničke slike i simptoma pacijenta.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Venska krv

Obrtno vreme: 7 dana

Priprema: Nema posebne pripreme za ovu analizu.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.