Helicobacter Pylori izdisajni test

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

3510,00 rsd

Obrtno Vreme

1 dan

Uzorkovanje

Izdahnuti vazduh

Kategorija

Imunologija

Laboratorija IntroLab u Beogradu nudi Helicobacter Pylori izdisajni test kao deo svojih dijagnostičkih postupaka. Ovaj neinvazivan test postao je jedna od ključnih metoda za detekciju prisustva bakterije Helicobacter pylori, koja se često povezuje s različitim gastrointestinalnim oboljenjima. Zahvaljujući svojoj preciznosti, brzini i neinvazivnosti, ovaj test postaje sve popularniji među pacijentima i lekarima širom sveta. Uz IntroLab laboratoriju, možete biti sigurni da ćete dobiti tačne i pouzdane rezultate koji će vam pomoći u postavljanju pravilne dijagnoze i planiranju adekvatnog tretmana.

Šta je Helicobacter Pylori izdisajni test?

Helicobacter pylori izdisajni test je dijagnostički postupak koji se koristi za otkrivanje prisustva bakterije Helicobacter pylori u želucu pacijenta. Ovaj neinvazivan test uključuje davanje pacijentu označenog ugljenika (ugljenik-13 ili ugljenik-14) putem pića ili kapsule. Nakon unošenja označenog ugljenika, čeka se određeno vreme kako bi se omogućilo bakteriji H. pylori da razgradi ureu prisutnu u želucu. Ako je H. pylori prisutan, bakterija će proizvesti označeni ugljen-dioksid koji će se izdahnuti. Specijalni uređaj analizira izdahnuti vazduh i detektuje prisustvo označenog ugljen-dioksida. Rezultat ovog testa pomaže lekarima da utvrde da li je infekcija H. pylori aktivna u želucu pacijenta.

Helicobacter Pylori izdisajni test je koristan jer je neinvazivan i pruža brze rezultate, često se koristi za:

  • potvrdu infekcije
  • praćenje efikasnosti terapije
  • kao deo dijagnostičkog procesa gastrointestinalnih problema

Kako dolazi do infekcije?

Infekcija Helicobacter pylori obično se prenosi putem oralno-fekalnog ili oralno-oralnog kontakta, često u ranom detinjstvu ili tokom rane mladosti. Najčešći načini prenosa uključuju konzumaciju kontaminirane hrane, vode ili pića, kao i bliski kontakt sa osobom koja je već inficirana. Ova bakterija može preživeti u kiselom okruženju želuca, što je čini otpornom na mnoge faktore koji bi inače ubili druge bakterije. Nakon što H. pylori dospe u želudac, prilagođava se okolini i pričvršćuje se za sluznicu želuca, gde može izazvati inflamaciju i infekciju. Zdravstveni faktori poput hroničnog stresa, loše ishrane i genetike takođe mogu povećati rizik od infekcije H. pylori.

Podvrste Helicobacter Pylori izdisajnog testa

Osim Helicobacter Pylori izdisajnog testa, postoje i drugi dijagnostički testovi koji se koriste za detekciju ove bakterije, uključujući:

  • Helicobacter Pylori Ag u stolici
  • Helicobacter Pylori IgA At
  • Helicobacter Pylori IgG At

Nijedan od ovih testova nije apsolutno pouzdan sam po sebi. Tačnost rezultata može zavisiti od različitih faktora, uključujući vreme izvođenja testa, uzimanje lekova ili terapije protiv H. pylori pre testiranja, i prisustvo drugih gastrointestinalnih oboljenja. Da bi se postavila tačna dijagnoza, lekari često koriste kombinaciju različitih testova i analiziraju ih zajedno sa kliničkim podacima i simptomima pacijenta. U nekim slučajevima, možda će biti potrebno ponovno testiranje ili primena dodatnih metoda za potvrdu infekcije i određivanje optimalnog tretmana.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Vazduh

Obrtno vreme: 1 dan

Priprema: Pacijenti treba da budu u stanju posta (ne jesti ništa) najmanje 6 sati pre testiranja. Ovo je važno kako bi se postigla tačnost rezultata, jer prisustvo hrane u želucu može uticati na rezultate testa.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.