Helicobacter Pylori IgG At

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

1250,00 rsd

Obrtno Vreme

1 dan

Uzorkovanje

Vađenje krvi

Kategorija

Imunologija

U IntroLab laboratoriji u Beogradu, posvećeni smo pružanju visokokvalitetnih dijagnostičkih usluga, uključujući testiranje na Helicobacter Pylori IgG At. Naš tim stručnjaka i moderna oprema omogućavaju tačne i pouzdane rezultate, pružajući pacijentima potrebne informacije o njihovom zdravstvenom stanju. Nastojimo da budemo pouzdan partner u brizi o vašem zdravlju i dobrobiti.

Šta je Helicobacter pylori?

Helicobacter pylori je bakterija koja naseljava ljudski gastrointestinalni trakt, posebno želudac i dvanaestopalačno crevo. Ova bakterija je jedan od glavnih uzročnika gastrointestinalnih problema kao što su:

  • čir na želucu
  • gastritis
  • smanjenje želučane sluznice

H. pylori infekcija često ostaje neprimetna, ali kod nekih ljudi može izazvati simptome kao što su bol u stomaku, gorušica i probavni problemi. Također, povezuje se sa povećanim rizikom za razvoj određenih gastrointestinalnih oboljenja, uključujući karcinom želuca.

Kako se leči infekcija?

Infekcija Helicobacter pylori se može lečiti antibioticima i drugim lekovima kako bi se eliminisala bakterija i sprečilo ponovno javljanje simptoma. Nakon tretmana, može biti potrebno ponovno testiranje kako bi se potvrdilo da je infekcija uspešno eradikovana.

Lečenje H. pylori infekcije zahteva nadzor lekara, jer se ponekad javlja rezistencija na antibiotike, a tretman može biti prilagođen individualnim potrebama pacijenta. Takođe, lekar će pratiti simptome pacijenta i proceniti napredak tokom i nakon lečenja.

Kada se radi analiza Helicobacter Pylori IgG At?

Analiza anti-Helicobacter pylori IgG antitela se radi kako bi se utvrdilo da li je osoba bila izložena bakteriji Helicobacter pylori. Ovaj test može detektovati antitela čak i nakon što je infekcija prošla, pa rezultati moraju biti interpretirani uzimajući u obzir kliničku sliku pacijenta. Ponekad, za potvrdu aktuelne infekcije, mogu biti potrebni dodatni testovi, kao što su ureazni test na dah, test na Helicobacter Pylori Ag u stolici, ili endoskopija sa biopsijom.

Tumačenje rezultata

Rezultat testa može bit:

  • Negativan: obično ukazuje na odsustvo IgG antitela protiv H. pylori u krvi. To može sugerisati da osoba nije bila izložena bakteriji ili da je prošlo dosta vremena od izloženosti.
  • Pozitivan: ukazuje na na izloženost Helicobacter pylori bakteriji u prošlosti, bez mogućnosti razlikovanja između trenutne ili prethodne infekcije.

Tumačenje rezultata testa Helicobacter Pylori IgG At treba da obavlja kvalifikovani zdravstveni profesionalac, obično gastroenterolog ili infektolog, uzimajući u obzir klinički kontekst, simptome pacijenta i druge dijagnostičke informacije.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Venska krv

Obrtno vreme: 1 dan

Priprema: Posebna priprema nije potrebna.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.