Helicobacter Pylori IgA At

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

1250,00 rsd

Obrtno Vreme

1 dan

Uzorkovanje

Vađenje krvi

Kategorija

Imunologija

Helicobacter pylori je bakterija odgovorna za brojne gastrointestinalne poremećaje. Kako bi se tačno dijagnostikovala njena prisutnost u organizmu, razvijeno je nekoliko metoda testiranja. Jedna od ključnih dijagnostičkih metoda je analiza Helicobacter Pylori IgA At, koja detektuje specifična antitela IgA klase usmerena protiv ove bakterije. Testiranje na ova antitela omogućava stručnjacima da identifikuju imuni odgovor tela na H. pylori, ukazujući na aktuelnu ili nedavnu infekciju. Za sve one koji žele da provere svoj status ili sumnjaju na infekciju, IntroLab laboratorija u Beogradu nudi mogućnost zakazivanja ove specifične analize, obezbeđujući brze i precizne rezultate.

Šta su Helicobacter Pylori IgA At?

Helicobacter Pylori antitela IgA klase su specifična za bakteriju Helicobacter pylori. Ova antitela se proizvode kada imunološki sistem detektuje prisustvo bakterije u organizmu.

Testiranje na Helicobacter Pylori IgA antitela je serološki test, što znači da se analizira krvna plazma ili serum pacijenta kako bi se odredilo da li postoji imuni odgovor na bakteriju. Pozitivan rezultat može ukazivati na aktuelnu ili nedavnu infekciju Helicobacter pylori, dok negativan rezultat obično sugeriše odsutnost infekcije. Prisustvo IgA antitela može varirati kod osoba sa infekcijom, pa je ponekad potrebno kombinovati rezultate s drugim testovima kako bi se postavila tačna dijagnoza.

Šta je Helicobacter Pylori?

Helicobacter pylori (H. pylori) je spiralna gram-negativna bakterija. Otkrivena je 1982. godine i od tada je prepoznata kao glavni uzročnik infekcija želuca. Njena sposobnost da preživi u kiselom okruženju želuca čini je posebno jedinstvenom i prilagođenom za kolonizaciju ovog organa.

H. pylori se obično širi unosom zaražene hrane ili vode, ali može se takođe prenositi između osoba kroz blizak fizički kontakt, poput poljupca, ili kroz fekalno-oralni način.

Simptomi infekcije

Simptomi infekcije H. pylori variraju od osobe do osobe. Mnogi inficirani ljudi možda neće imati nikakve simptome. Međutim, kada simptomi postanu primetni, oni mogu uključivati:

 • gorušicu
 • nadimanje
 • mučninu
 • povraćanje
 • trbušne bolove
 • crnu ili katranastu stolicu
 • gubitak apetita
 • nepojasnjeno mršavljenje

Specifičnosti i podvrste analize Helicobacter Pylori IgA At

Pored testa Helicobacter Pylori IgA At postoji nekoliko metoda za dijagnostikovanje H. pylori infekcije:

 • Urea izdisajni test: Često se koristi kao prvi test za dijagnozu, kao i za potvrdu iskorenjivanja H. pylori nakon terapije. Ima visoku osetljivost i specifičnost.
 • Serološki test koji identifikuje IgG antitela: Koristan je za inicijalnu dijagnozu, ali nije idealan za praćenje terapije, jer antitela mogu ostati prisutna i nakon što je bakterija iskorenjena.
 • Helicobacter Pylori Ag u stolici: Ovaj test je posebno koristan za praćenje terapije, jer će pad antigena ukazivati na uspešno iskorenjivanje bakterije.

Svaki od ovih testova ima svoje prednosti i ograničenja. Lekar će odabrati najprikladniji test na osnovu kliničkog stanja pacijenta, kao i prethodne istorije lečenja.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Venska krv

Obrtno vreme: 1 dan

Priprema: Posebna priprema nije potrebna.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.