HCV Western Blot

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

9340,00 rsd

Obrtno Vreme

do 8 dana

Uzorkovanje

Vađenje krvi

Kategorija

Imunologija

HCV Western Blot je laboratorijski test koji se koristi za potvrđivanje prisustva antitela na hepatitis C virus u uzorku krvi osobe. Za sve one koji žele da budu sigurni u svoje zdravstveno stanje i traže specifičnu i pouzdanu dijagnostiku hepatitisa C, ova analiza se može zakazati u IntroLab laboratoriji u Beogradu. Uz kvalitetnu opremu i stručni tim, IntroLab pruža vrhunsku uslugu u dijagnostičkim procedurama.

Šta je HCV Western Blot?

HCV Western Blot je specifična laboratorijska metoda koja se koristi za potvrđivanje prisustva antitela na hepatitis C virus (HCV) u krvi. Nakon što se pomoću osnovnih seroloških testova detektuju HCV ukupna antitela, Western Blot analiza se primenjuje kao sekundarni, potvrđujući test. Ako je ovaj test pozitivan, to ukazuje na pravu infekciju hepatitisom C. S druge strane, negativan rezultat može ukazivati da je prethodni pozitivni rezultat bio lažno pozitivan. Upravo zbog svoje specifičnosti i preciznosti, ova analiza je od suštinske važnosti u dijagnostici hepatitisa C.

Šta je hepatitis C?

Hepatitis C je virusna infekcija koja pogađa jetru i može dovesti do ozbiljnih komplikacija, uključujući ožiljke jetre, cirozu i karcinom jetre. Bolest se prenosi putem kontakta s inficiranom krvlju, što može biti rezultat:

 • deljenja igala
 • nezaštićenog seksa s inficiranom osobom
 • transfuzije krvi

Mnoge osobe koje su inficirane hepatitisom C nisu svesne svog stanja jer mogu ne pokazivati simptome godinama. Iako postoji tretman za hepatitis C, rano otkrivanje i lečenje su ključni za sprečavanje dugoročnih komplikacija.

Koji su simptomi hepatitisa C?

Simptomi hepatitisa C često su blagi i mogu biti teško prepoznati, posebno u ranoj fazi infekcije. Mnogi ljudi ne pokazuju nikakve simptome dok bolest ne postane ozbiljnija. Kada se simptomi pojave, oni mogu uključivati:

 • umor
 • bol ili nelagodu u gornjem desnom delu stomaka
 • gubitak apetita
 • mučninu
 • povraćanje
 • tamnu boju urina
 • svetlu stolicu
 • žuticu (žućkasta boja kože ili očiju) i svrab

Važno je napomenuti da prisustvo ovih simptoma ne znači nužno da osoba ima hepatitis C, ali ukoliko se pojave, preporučuje se medicinska procena.

Podvrste i specificnosti analize HCV Western Blot

Pored analize Western Blot za detekciju antitela virusa hepatitisa C, postoji i test za HCV ukupna antitela. Ovaj test je krvna analiza koja se koristi za detekciju antitela na virus hepatitisa C (HCV). Ako je osoba ikada bila izložena HCV-u, njen imunski sistem će proizvesti antitela kao odgovor na infekciju. Ovaj test je često prvi korak u dijagnostici hepatitisa C i koristi se kao osnovni skrining test.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Venska krv

Obrtno vreme: do 8 dana

Priprema: Posebna priprema nije potrebna.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.