Gardnerella vaginalis (uretralni, vaginalni, cervikalni bris; urin, ejakulat, sekret prostate)

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

3000,00 rsd

Obrtno Vreme

48-72h

Uzorkovanje

Uzimanje brisa iz uretre, iz vagine, i iz grlića materice; Prikupljanje urina, ejakulata i sekreta.

Kategorija

PCR mikrobiologija

Precizna i pouzdana dijagnostika urogenitalnih infekcija neophodna je za očuvanje i unapređenje reproduktivnog zdravlja. Jedna od ključnih analiza u detektovanju urogenitalnih infekcija je ispitivanje prisustva bakterije gardnerella vaginalis, koja je često povezana sa stanjem poznatim kao bakterijska vaginoza kod žena. Sa ciljem pružanja visokokvalitetnih dijagnostičkih usluga, laboratorija IntroLab u Beogradu nudi analizu ove bakterije.

Šta je gardnerella vaginalis?

Gardnerella vaginalis je bakterija koja uzrokuje bakterijsku vaginozu (BV) kod žena. Ova bolest nastaje kao rezultat disbalansa normalne mikroflore u vagini, gde gardnerella vaginalis, zajedno sa drugim anaerobnim bakterijama, postaje dominantan mikroorganizam, dovodeći do simptoma kao što su:

  • neugodan miris
  • beličast ili sivkast vaginalni iscedak
  • svrab
  • iritacija

Iako je ovo stanje uobičajeno kod žena, ova bakterija takođe može da inficira muškarce, mada je to znatno ređe. Kod muškaraca, infekcija ovom bakterijom može dovesti do simptoma u uretri kao što su:

  • svrab
  • peckanje
  • uretritis

Kada se radi analiza?

Analiza se obično preporučuje ženama koje imaju simptome bakterijske vaginoze ili muškarcima sa simptomima urinarnih infekcija ili drugih urogenitalnih simptoma. Takođe se može raditi ako postoji sumnja na seksualno prenosivu bolest.

Kako se prenosi?

Prenos bakterije se obično javlja kroz seksualni kontakt, i mada se bakterijska vaginoza ne smatra striktno seksualno prenosivom bolešću, rizik od infekcije može biti povećan sa većim brojem seksualnih partnera ili novim seksualnim partnerom. Takođe, postoje neke indicije da muškarci mogu biti rezervoari za gardnerella vaginalis, čak iako ne pokazuju simptome infekcije, što može doprineti ponovljenim epizodama bakterijske vaginoze kod njihovih seksualnih partnerki.

Kako se leči gardnerella vaginalis?

Lečenje uključuje antibiotike. Važno je da se svi seksualni partneri takođe testiraju i tretiraju kako bi se sprečilo ponovno pojavljivanje infekcije. Takođe je korisno izbegavati iritacije koje mogu poremetiti normalnu vaginalnu floru, kao što su sapuni ili sprejevi za intimnu higijenu koji nisu pH-balansirani.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Bris uretre, vagine, cerviksa; Urin, ejakulat, sekret prostate;

Obrtno vreme: 48-72h

Priprema: Posebna priprema nije potrebna.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.