Fosfolipidna IgG At

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

1500,00 rsd

Obrtno Vreme

do 4 dana

Uzorkovanje

Vađenje krvi

Kategorija

Imunologija

Analiza fosfolipidna IgG At predstavlja važnu vrstu imunološke analize krvi koja se koristi za detekciju antitela usmerenih protiv fosfolipida. Ova antitela su poznata kao antifosfolipidna antitela i mogu biti povezana s antifosfolipidnim sindromom (APS), stanjem koje može uzrokovati nepravilno zgrušavanje krvi. Laboratorija Beograd, poznata kao IntroLab, pruža ovu analizu kako bi pacijentima omogućila preciznu dijagnostiku i praćenje ovog imunološkog stanja.

Šta su fosfolipidna IgG At?

Fosfolipidi su ključne komponente ćelijskih membrana, a antitela koja ciljaju ove molekule mogu poremetiti normalnu funkciju ćelija i dovesti do različitih kliničkih simptoma. Konkretno, antifosfatidilserinska antitela (aPS) detektuju se ELISA testom i preporučuju se za serološku dijagnozu antifosfolipidnog sindroma. Pacijenti koji pokazuju pozitivne reakcije na oba, kardiolipin i fosfatidilserin, verovatnije će imati kliničke komplikacije nego oni koji su pozitivni samo za jedno.

Zašto se vrši analiza?

Analiza fosfolipidna IgG At koristi se za detekciju antifosfolipidnih antitela u krvi. Ova antitela su povezana s povećanim rizikom za ponavljajuće arterijske i venske trombotske događaje, trombocitopeniju i gubitak fetusa. Ovi simptomi su glavne karakteristike antifosfolipidnog sindroma. Visoki serumski nivoi antifosfolipidnih antitela često se detektuju kod pacijenata s autoimunim bolestima, kao što je lupus, ali i kod pacijenata s neautoimunim bolestima, kao i kod zdravih pojedinaca.

Kako se vrši vađenje krvi?

Za analizu je potrebna uzorak krvi koji se uzima iz vene na ruci. Procedura je brza i jednostavna. Nakon što se ruka dezinfikuje, medicinska sestra ili tehničar koristi sterilnu iglu za vađenje krvi. Nakon uzimanja potrebne količine krvi, igla se uklanja, a mesto uboda se prekriva sterilnom gazom.

Tumačenje rezultata

Rezultati analize mogu biti negativni, granični ili pozitivni. Specifične referentne vrednosti su:

  • <10 U/mL je negativno
  • 10-20 U/mL je granično
  • >20 U/mL je pozitivno

Pozitivni rezultati mogu ukazivati na rizik od tromboze i gubitka trudnoće. Međutim, rezultati se ne bi trebali koristiti sami za dijagnozu i moraju se tumačiti u svetlu kliničkih manifestacija ili drugih kriterijumskih fosfolipidnih antitelskih testova.

Srodni testovi

Pored analize fosfolipidna IgG At, u IntroLab laboratoriji je pacijentima na raspolaganju i analiza fosfolipidna IgM At.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Serum (venska krv)

Obrtno vreme: do 4 dana

Priprema: Posebna priprema nije potrebna.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.