Folatni metabolizam 4 SNP

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

5000,00 rsd

Obrtno Vreme

48-72h

Uzorkovanje

Vađenje krvi

Kategorija

Humana genetika

Folatni metabolizam 4 SNP analiza je genetska analiza krvi koja se fokusira na četiri specifične genetske varijacije (polimorfizme jednostrukih nukleotida – SNP) uključene u metabolizam folne kiseline. Ova analiza koju Vam pruža genetska laboratorija Beograd, IntroLab, omogućava otkrivanje genetskih faktora koji mogu uticati na vašu sposobnost da apsorbujete i koristite folnu kiselinu, koja je ključni nutrijent za mnoge vitalne procese u organizmu.

Zašto je folatni metabolizam 4 SNP analiza važna?

Analiza folatnog metabolizma 4 SNP pruža vam dragocen uvid u vašu genetsku predispoziciju vezanu za metabolizam folne kiseline. Ova informacija može biti od suštinske važnosti u razumevanju mogućih rizika i potreba za prilagođavanje ishrane ili suplementacije folnom kiselinom.

Koje su indikacije za testiranje?

Indikacije za folatni metabolizam 4 SNP analizu mogu uključivati:

  • Planiranje trudnoće: Analiza može pružiti informacije o vašoj sposobnosti apsorpcije i metabolizma folne kiseline, koja je važna za zdrav razvoj fetusa. Identifikacija genetskih varijacija može ukazati na potrebu za dodatnom suplementacijom folnom kiselinom kako bi se smanjio rizik od neuralnih defekata kod novorođenčadi.
  • Problemi s reproduktivnim zdravljem: Određene genetske varijacije mogu uticati na plodnost kod žena i muškaraca. Analiza folatnog metabolizma 4 SNP može otkriti genetske faktore koji mogu uticati na održavanje trudnoće, povećati rizik od pobačaja ili uticati na plodnost.
  • Rizik od kardiovaskularnih bolesti: Genetske varijacije u folatnom metabolizmu mogu uticati na nivo homocisteina, koji je povezan s povećanim rizikom od kardiovaskularnih bolesti. Analiza može pomoći u identifikaciji genetskih faktora koji utiču na metabolizam folne kiseline i mogućnost povišenja homocisteina.
  • Potreba za individualizovanom suplementacijom: Različite genetske varijacije mogu uticati na način na koji vaše telo apsorbuje i koristi folnu kiselinu. Analiza folatnog metabolizma 4 SNP može identifikovati specifične varijacije i omogućiti personalizovan pristup suplementaciji, osiguravajući da dobijate optimalne nivoe ovog važnog nutrijenta.

Kako se obavlja folatni metabolizam 4 SNP analiza?

Za folatni metabolizam 4 SNP analizu, potrebno je uzeti uzorak krvi koji će biti pažljivo analiziran u laboratoriji za genetiku IntroLab. Stručni tim laboratorije će izolovati i analizirati vaše genetske podatke povezane s folatnim metabolizmom. Dobijeni rezultati će biti interpretirani od strane genetičara i prezentovani vama na jasan i razumljiv način.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Venska krv

Obrtno vreme: 48-72h

Priprema: Posebna priprema nije potrebna.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.