Elektroforeza proteina urina

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

1600,00 rsd

Obrtno Vreme

do 4 dana

Uzorkovanje

Urin

Kategorija

Elektroforeza

IntroLab laboratorija Vračar nudi analizu elektroforeze proteina urina koja pomaže u dijagnostici i praćenju stanja povezanih sa promenjenim nivoima proteina u krvi i urinu. Elektroforeza proteina urina omogućava identifikaciju i procenu abnormalnosti proteina koje mogu ukazivati na različite zdravstvene stanja. Naš stručni tim koristi najnoviju tehnologiju i pruža pouzdane rezultate. Bez obzira na vrhunsku uslugu, elektroforeza proteina cena ostaje pristupačna.

Detaljnije o analizi

U normalnim uslovima, mala količina proteina se izlučuje urinom svakodnevno. Međutim, u određenim bolestima ili stanjima može se pojaviti povećano izlučivanje proteina ili prisustvo proteina koji nisu uobičajeni u urinu. Elektroforeza i imunoelektroforeza su metode analize proteina u urinu koje omogućavaju njihovo razdvajanje na osnovu svojstava. Ove tehnike mogu otkriti prisustvo proteina koji dalje mogu ukazivati na prisustvo određenih bolesti.

Kome je indikovana elektroforeza proteina urina?

Analiza elektroforeze proteina u urinu se koristi kao deo dijagnostičkog procesa i praćenja stanja koja su povezana sa abnormalnim nivoima proteina u krvi ili povećanim nivoom proteina u urinu.

Elektroforeza proteina u urinu se preporučuje osobama koje pokazuju znakove i simptome bolesti povezanih sa promenjenom produkcijom proteina, kao što su oboljenja jetre, bubrega, multipli mijelom i plazmocitom. Ova analiza urina omogućava identifikaciju sniženog ili povećanog nivoa proteina ili albumina u urinu. Samim tim, ona može pružiti važne informacije za postavljanje dijagnoze i praćenje odgovarajuće terapije.

Tumačenje rezultata

Snižene vrednosti nemaju klinički značaj.

U urinu pacijenata sa multiplim mijelomom (malignitetom određenih belih krvnih zrnaca) može se primetiti prisustvo Bence-Jones proteina. Međutim, retko se javlja u urinu bez prisustva maligniteta.

Povećane količine albumina u urinu su povezane sa oštećenjem bubrega, što može biti posledica različitih bolesti i stanja kao što su nefrotski sindrom, malarija, sistemski eritemski lupus, šećerna bolest, povišeni krvni pritisak, amiloidoza i poststreptokokni glomerulonefritis.

Kada su tubuli bubrega oštećeni, u urinu se mogu naći β2-mikroglobulin, protein koji vezuje retinol, α1-mikroglobulin, α1-kiseli glikoprotein i lizozim.

Amilaza se može detektovati u urinu kod upale gušterače (pankreasa).

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: 24h urin

Obrtno vreme: do 4 dana

Priprema: U svrhu analize, sakupljanje urina se vrši tokom 24 sata uz pomoć specifičnih boca. Nakon prvog pražnjenja bešike ujutru, ova prva porcija urina se ne sakuplja. Sakupljanje urina u boci započinje od tog trenutka i traje do istog vremena sledećeg dana. Važno je zabeležiti vreme prvog pražnjenja bešike. Sve ostale porcije urina tokom dana i noći se sakupljaju u boci. Poslednja porcija urina, koja se prikuplja sutradan u isto vreme, predstavlja završnu porciju. Prilikom sakupljanja urina, važno je izbegavati gubitke i osigurati da se celokupna količina urina sakupi u boci. Nakon završetka sakupljanja, cela količina urina se nosi u laboratoriju radi analize.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.