Echo virus IgM At

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

1410,00 rsd

Obrtno Vreme

do 4 dana

Uzorkovanje

Vađenje krvi

Kategorija

Imunologija

Echo virus, skraćeno od „Enteric cytopathic human orphan“, predstavlja grupu virusa koji mogu izazvati ozbiljne infekcije u različitim delovima tela, uključujući kožne osipe. Ovaj virus je odgovoran za izazivanje meningitisa i meningoencefalitisa, a takođe utiče i na gastrointestinalni trakt. Virus ulazi u ljudsko telo kroz gastrointestinalni trakt, počinje da živi unutar njega i napada nervni sistem. Iako ovi virusi najčešće pogađaju osobe mlađe od 16 godina, i odrasli mogu biti zaraženi. Echo virus može dovesti do pojave tipa 1 dijabetesa, kao i infekcija jetre i srca. Prisustvo virusa se utvrđuje pomoću analize Echo virus IgM At, koja je dostupna u IntroLab-u, jednoj od najpouzdanijih laboratorija Beograd.

Kako dolazi do infekcije?

Echo virus se najčešće prenosi fekalno-oralnim putem, što znači da može doći do infekcije ako osoba konzumira hranu ili vodu kontaminiranu stolicom zaražene osobe. Takođe, postoji mogućnost prenosa virusa kroz kapljice iz vazduha kada zaražena osoba kašlje ili kija.

Simptomi infekcije

Među simptomima se nalaze:

 • Poteškoće u disanju
 • Jaki kašalj
 • Čirevi u ustima
 • Kožni osipi
 • Bol u grlu
 • Bol i nelagodnost u grudima
 • Jake glavobolje
 • Promene mentalnog statusa
 • Groznica
 • Mučnina
 • Povraćanje
 • Ako infekcija utiče na membrane koje pokrivaju mozak i kičmenu moždinu, osoba postaje osetljiva na svetlost

Zašto se vrši testiranje na prisustvo Echo virus IgM At?

Testiranje na Echo virus IgM se sprovodi kako bi se proverile različite infekcije u telu. Pomaže u identifikaciji miokarditisa, koji može dovesti do komplikacija kod odraslih. Pozitivan test na Echovirus IgM sa povećanim IgG titrima ukazuje na akutnu ili nedavnu infekciju.

Ko je najosetljiviji na Echo virus?

Iako svako može da se zarazi, deca mlađa od 16 godina su posebno osetljiva na Echovirus. Takođe, osobe sa oslabljenim imunim sistemom, kao što su stariji ljudi ili osobe sa hroničnim bolestima, mogu biti podložniji težim oblicima infekcije.

Prevencija i zaštita

Da biste smanjili rizik od infekcije Echo virusom, važno je redovno prati ruke, posebno pre jela i posle korišćenja toaleta. Takođe, izbegavajte bliski kontakt sa osobama koje pokazuju simptome infekcije.

Priprema za test

Nema posebnih priprema potrebnih za ovaj test. Preporučuje se da obavestite svog lekara o svim trenutnim medicinskim stanjima i lekovima koje uzimate.

Procedura uzorkovanja

Radi se o jednostavnom testu krvi koji traje oko 10-15 minuta. Nakon vađenja krvi, uzorak se šalje u laboratoriju na dalju analizu.

Tok lečenja

U većini slučajeva, infekcija Echo virusom prolazi sama od sebe i ne zahteva poseban tretman. Međutim, u težim slučajevima, može biti potrebna hospitalizacija i simptomatsko lečenje. Uvek se konsultujte sa lekarom ako sumnjate da ste zaraženi.

Srodne analize

Pored analize na prisustvo Echo virus IgM At, u IntroLab laboratoriji vam je na raspolaganju i analiza na prisustvo Echo virus IgG At.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Serum (venska krv)

Obrtno vreme: do 4 dana

Priprema: Posebna priprema nije potrebna.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.