Echinococcus IgG At ELISA

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

1360,00 rsd

Obrtno Vreme

4 dana

Uzorkovanje

Vađenje krvi

Kategorija

Imunologija

Test za Echinococcus IgG At ELISAje ključan alat u dijagnostici ehinokokoze, ozbiljne parazitske bolesti. U IntroLab laboratoriji u Beogradu, ovaj test se izvodi koristeći ELISA tehniku, koja pruža precizne i pouzdane rezultate. Rana detekcija ehinokokoze kroz ovu analizu može omogućiti efikasno lečenje i sprečiti komplikacije.

Definicija Echinococcus IgG antitela i pregled Ehinokokoze

Echinococcus IgG antitela su imuni proteini koje proizvodi ljudski organizam u odgovoru na infekciju sa Echinococcus parazitima. Echinococcus je rod parazitskih crva koji uzrokuje bolest ehinokokozu, stanje koje se najčešće javlja kada se larve ovih parazita naseljavaju u različite organe, poput jetre i pluća, stvarajući ciste. Ehinokokoza se obično širi konzumiranjem kontaminirane hrane ili vode, ili bliskim kontaktom sa zaraženim životinjama. Testiranje na Echinococcus IgG antitela pomaže u dijagnozi ove bolesti i praćenju odgovora na terapiju.

Echinococcus IgG antitela i dijagnostika

Echinococcus IgG antitela su direktno povezana sa ehinokokozom. Kada Echinococcus paraziti inficiraju ljudski organizam, imuni sistem reaguje proizvodnjom ovih antitela. Stoga, detekcija Echinococcus IgG antitela u krvi pacijenta može ukazivati na prisustvo ehinokokoze. Testiranje na ova antitela ima ključnu ulogu u dijagnostici ehinokokoze, omogućavajući rano otkrivanje infekcije i brzo započinjanje terapije, što može sprečiti komplikacije i poboljšati ishode lečenja.

Kada se radi analiza?

Testiranje na Echinococcus IgG At ELISA se preporučuje kod ljudi koji pokazuju simptome ehinokokoze ili su bili izloženi riziku infekcije. Simptomi mogu varirati zavisno od organa koji je pogođen i veličine ciste, ali mogu uključivati:

  • bol u abdomenu
  • osećaj punoće
  • mučninu
  • povraćanje
  • žuticu

Takođe se testiranje preporučuje kod osoba koje su bile izložene potencijalno kontaminiranoj hrani ili vodi, ili su bile u bliskom kontaktu sa domaćim ili divljim životinjama koje mogu biti nosioci parazita.

Test se koristi za dijagnozu ehinokokoze i praćenje odgovora na terapiju. Povećanje titra antitela može ukazivati na aktivnu bolest ili loš odgovor na terapiju, dok smanjenje titra može ukazivati na efikasnost terapije.

Metoda testiranja

Testiranje na Echinococcus IgG antitela u IntroLab laboratoriji se vrši korišćenjem ELISA metode. ELISA (enzimski imunosorbentni test) je standardna metoda za detekciju Echinococcus IgG antitela. Ovaj test koristi uzorak pacijentove krvi. Krv se kombinuje sa antigenima Echinococcus parazita na posebno dizajniranoj mikroploči. Ako su antitela prisutna, ona će se vezati za antigene.

Nakon toga se dodaje enzimski konjugat koji se vezuje za vezana antitela. Kada se doda substrat, enzim na konjugatu će izazvati promenu boje. Intenzitet ove boje se meri spektrofotometrijom i koristi se za određivanje količine antitela u uzorku.

ELISA metoda je veoma osetljiva i specifična, što je čini pouzdanim načinom za detekciju Echinococcus IgG antitela. Međutim, kao i svaki test, može imati ograničenja, uključujući potencijal za lažno pozitivne ili lažno negativne rezultate, naročito u ranoj fazi infekcije ili kod pacijenata sa slabim imunološkim odgovorom.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Venska krv

Obrtno vreme: 4 dana

Priprema: Posebna priprema nije potrebna.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.