Double test 2

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

2250,00 rsd

Obrtno Vreme

1 dan

Uzorkovanje

Vađenje krvi

Kategorija

Monitoring trudnoće

Double test i Double test 2 su dva različita prenatalna skrining testa koji se koriste za procenu rizika od određenih hromozomskih poremećaja kod trudnica. IntroLab je vodeća laboratorija Beograd koja, u kojoj je pored standardnog Double testa, dostupna i Double test 2 analiza krvi. Pored toga, Double test cena je u našoj laboratoriji konkuretna i pristupačna.

Razlika između Double testa i Double testa 2

Double test je stariji oblik prenatalnog skrininga i kombinuje rezultate merenja dva biomarkera – slobodnog beta-hCG (human chorionic gonadotropin) i proteina PAPP-A (pregnancy-associated plasma protein A). Ovi biomarkeri se analiziraju u krvi trudnice i na osnovu njihovih vrednosti dobija se procena rizika za trizomije 21, 18 i 13 (Daunov sindrom, Edvardsov sindrom i Patau sindrom).

Double test 2 je unapređena verzija prenatalnog skrininga koja uključuje dodatne biomarkere, poput alfa-fetoproteina (AFP), slobodnog estriola (uE3) i inhibina A. Ovi dodatni biomarkeri se takođe mere u krvi i doprinose preciznijoj proceni rizika za hromozomske poremećaje.

Razlika između Double testa i Double testa 2 je u broju biomarkera koji se analiziraju i na osnovu kojih se procenjuje rizik od hromozomskih poremećaja. Double test 2 pruža dodatne informacije koje mogu poboljšati tačnost procene rizika i omogućiti precizniju dijagnostiku. Naravno, uvek je preporučljivo konsultovati se sa lekarom ili ginekologom kako bi se odabrala odgovarajuća analiza krvi u skladu sa individualnim potrebama i rizicima trudnice.

Kada je Double test 2 analiza krvi potrebna?

Double test 2 mogu uraditi:

  • Trudnice starije od 35 godina: Starost majke je faktor rizika za hromozomske poremećaje kod bebe, pa se Double test 2 preporučuje kako bi se procenio rizik u tim slučajevima.
  • Prethodno zabeležene abnormalnosti na ultrazvučnom pregledu: Ako je prethodni ultrazvučni pregled pokazao moguće abnormalnosti ploda, Double test 2 se može koristiti kao dodatna dijagnostička metoda za procenu rizika.
  • Porodična istorija hromozomskih poremećaja: Ako postoji porodična istorija hromozomskih poremećaja, Double test 2 može pomoći u proceni rizika i ranom otkrivanju mogućih abnormalnosti kod ploda.
  • Prethodna trudnoća sa hromozomskim poremećajem: Ako je trudnica prethodno imala trudnoću sa hromozomskim poremećajem, Double test 2 se može koristiti za procenu rizika u sledećoj trudnoći.
  • Lični izbor trudnice: Double test 2 se može ponuditi trudnicama koje žele dodatnu informaciju o riziku od hromozomskih poremećaja, čak i ako specifične indikacije ne postoje.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Venska krv

Obrtno vreme: 1 dan

Priprema: Prethodna priprema nije potrebna.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.