Dečiji panel

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

1900,00 rsd

Obrtno Vreme

1 dan

Uzorkovanje

Vađenje krvi/Uzimanje brisa grla i nosa

Kategorija

Paneli

Naša laboratorija IntroLab u Beogradu nudi Dečiji panel, specijalno dizajniran za ispitivanje zdravlja vašeg deteta. Kroz kombinaciju različitih testova, Dečiji panel omogućava detaljan pregled zdravstvenog statusa vašeg deteta, pružajući vam neophodne informacije za njegovo optimalno zdravlje i blagostanje.

Šta podrazumeva naš dečiji panel?

Naš dečiji panel je specijalno dizajniran za ispitivanje zdravlja vašeg deteta, pružajući kompletan pregled ključnih zdravstvenih indikatora. Uključuje sledeće testove:

Razumevanje dečijeg zdravlja sa IntroLab dečijim panelom

Svaki test pruža važne informacije o zdravlju vašeg deteta i pomaže nam da pružimo najbolju moguću negu. Dečiji panel IntroLab laboratorije je tu da podrži blagostanje vašeg deteta, pružajući dragocene informacije koje mogu voditi ka boljem zdravlju i prevenciji bolesti.

  • Kompletna krvna slika sa leukocitarnom formulom: Ovaj test pruža detaljne informacije o krvnim ćelijama vašeg deteta, uključujući crvene krvne zrnace, bele krvne ćelije i trombocite. Leukocitarna formula pruža dodatne informacije o različitim tipovima belih krvnih zrnaca. Ovo može pomoći u dijagnostikovanju različitih stanja, kao što su infekcije, anemija, i određene bolesti krvi.
  • CRP (C-reaktivni protein): Ovo je test koji može da pokaže prisustvo upale u telu. CRP nivoi u krvi se povećavaju kada postoji sistemsko upalno stanje. Test može pomoći u proceni stanja kao što su infekcije ili hronične bolesti.
  • D-Dimer: Ovo je test koji meri proizvode razgradnje krvnih ugrušaka i može biti koristan u proceni rizika od tromboze.
  • Fizičko hemijska analiza urina sa sedimentom: Ovaj test pruža informacije o zdravlju urinarnog sistema, bubrega i urinarnog trakta vašeg deteta.
  • Bris grla (bakteriološki/mikološki): Ovaj test identifikuje bakterije ili gljivice koje mogu prouzrokovati probleme sa grlom, kao što su streptokokna grlobolja ili gljivične infekcije.
  • Bris nosa (bakteriološki): Ovaj test je dizajniran da identifikuje bakterije koje mogu uzrokovati infekcije gornjih disajnih puteva, uključujući sinusitis ili bakterijski rinitis.

Svaki test pruža važne informacije o zdravlju vašeg deteta i pomaže nam da pružimo najbolju moguću negu.

Postupak uzimanja uzoraka krvi za KKS i CRP testove kod najmlađih

U našoj laboratoriji pružamo posebnu pažnju kada je u pitanju uzimanje uzorka krvi od dece. Naši stručnjaci su obučeni da to učine brzo i sa minimalnom nelagodnošću za dete. Uzorak krvi se obično uzima iz vene na ruci, ali kod veoma male dece ili beba, može se uzeti iz vene na stopalu.

Postupak uzorkovanja brisa grla i nosa kod najmlađih

Za uzimanje brisa grla i nosa, naš stručni tim koristi mekane i fleksibilne štapiće. Tokom ovog testa, važno je da dete bude mirno kako bi se uzorak pravilno prikupio. Ako je moguće, objasnite detetu šta će se dogoditi pre nego što dođete u laboratoriju kako bi se pripremilo i kako ne bi bilo uplašeno.

Kada bi trebalo da uradite ove testove?

Ove testove je najbolje uraditi ako je vaše dete neobično umorno, ima simptome bolesti ili ako postoji bilo kakva zabrinutost u vezi sa njegovim zdravljem. Ovi testovi se takođe mogu koristiti za rutinsko praćenje zdravlja, čak i kada vaše dete nema simptome bolesti.

Kako se pripremiti za test?

Za većinu ovih testova, nije potrebna posebna priprema. Međutim, pre nego što dođete, proverite da li vaše dete nije jelo ništa bar sat vremena pre testa.

Razumevanje rezultata

Rezultati ovih testova će biti dostupni u najkraćem mogućem roku. Naši stručnjaci će detaljno analizirati rezultate i objasniti vam šta znače.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Venska krv/ Uzorak ćelija sa površine sluzokože

Obrtno vreme: 1 dan

Priprema: Posebna priprema nije potrebna.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.