Cysticercosis IgG At

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

2160,00 rsd

Obrtno Vreme

8 dana

Uzorkovanje

Vađenje krvi

Kategorija

Imunologija

Cisticerkoza je infektivna bolest uzrokovana parazitom Taenia Solium, poznatom kao svinjska pantljičara. Ova bolest se prenosi konzumacijom zaražene hrane (posebno nedovoljno termički obrađene) i vode iz nečistih izvora. Analiza Cysticercosis IgG At je test dostupan u prostorijama privatne laboratorije Beograd, IntroLab, koji omogućava detekciju antitela IgG protiv ovog parazita u krvi, čime se dijagnostikuje cisticerkoza.

Zašto je važna ova analiza?

Kada osoba konzumira hranu ili vodu kontaminiranu jajima svinjske pantljičare, može doći do razvoja cista u različitim delovima tela, uključujući mišiće, oči, jetru i čak mozak. Ove ciste mogu izazvati različite simptome i komplikacije, uključujući epileptičke napade, oštećenje vida i druge neurološke probleme. Analiza krvi za Cysticercosis IgG At omogućava rano otkrivanje infekcije, što je ključno za pravovremeno lečenje i sprečavanje ozbiljnih komplikacija.

Kako se izvodi testiranje?

Za analizu je potreban uzorak krvi koji se uzima iz vene. U našoj laboratoriji, koristi se ELISA metoda za detekciju antitela. Ova metoda je poznata po svojoj preciznosti i pouzdanosti. Nakon što je obavljeno vađenje krvi, uzorak se šalje na analizu, a rezultati su dostupni u roku od 8 dana.

Kada se preporučuje testiranje?

Ako osoba ima simptome koji ukazuju na cisticerkozu, kao što su

  • bolovi u stomaku
  • gubitak težine
  • problemi sa vidom
  • ili neurološki simptomi

…preporučuje se testiranje. Takođe, ukoliko je osoba bila izložena kontaminiranoj hrani ili vodi, testiranje može biti korisno kao preventivna mera.

Šta uzrokuje pozitivan rezultat?

Pozitivan rezultat na analizi Cysticercosis IgG At ukazuje na prisustvo antitela protiv parazita Taenia Solium u krvi, što može biti znak trenutne ili prethodne infekcije. Međutim, važno je razumeti faktore rizika koji mogu povećati šanse za infekciju:

  • Konzumacija kontaminirane hrane i vode: Osobe koje konzumiraju nedovoljno termički obrađeno meso, posebno svinjetinu, ili vodu iz nečistih izvora, imaju veći rizik od infekcije.
  • Putovanja u endemska područja: Posete regionima gde je cisticerkoza česta, posebno ruralnim područjima u Latinskoj Americi, Aziji i Africi, mogu povećati rizik od izlaganja parazitu.
  • Loša higijena: Nedostatak pravilne lične higijene, kao što je nepranje ruku pre jela, može povećati šanse za infekciju.
  • Kontakt sa zaraženom osobom: Osobe koje žive sa nekim ko ima aktivan oblik bolesti takođe su podložnije obolevanju.

Interpretacija rezultata

Iako pozitivan rezultat može ukazivati na trenutnu ili prethodnu infekciju, važno je uzeti u obzir i druge faktore, kao što su simptomi, istorija izlaganja i rezultati drugih dijagnostičkih testova. Ponekad, lažno pozitivni rezultati mogu biti uzrokovani sličnim parazitskim infekcijama ili prethodnom vakcinacijom. Stoga, uvek je preporučljivo konsultovati se sa lekarom radi tačne interpretacije rezultata i određivanja daljih koraka.

Zašto izabrati IntroLa laboratoriju za analizu Cysticercosis IgG At?

IntroLab je vodeća laboratorija Beograd, poznata po svojoj profesionalnosti, preciznosti i brzini usluge. Naš tim stručnjaka iz oblasti parazitološka serologija koristi najsavremeniju opremu i tehnike kako bi osigurao tačne i pouzdane rezultate. Pored toga, pružamo sve informacije i podršku pacijentima tokom celog procesa testiranja na prisustvo Cysticercosis IgG At.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Serum (venska krv)

Obrtno vreme: 8 dana

Priprema: Posebna priprema nije potrebna.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.