Cocain u urinu

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

600,00 rsd

Obrtno Vreme

1 dan

Uzorkovanje

Prikupljanje urina

Kategorija

Analiza urina

Analiza cocain u urinu je test koji se koristi za otkrivanje nedavnog konzumiranja kokaina. Ovaj test se može izvesti na uzorku urina, sline, krvi, kose ili znoja. Test traži prisustvo kokaina ili jednog od njegovih metabolita, koji su hemikalije koje vaše telo proizvodi kako bi obradilo ovu supstancu. Dva najvažnija metabolita su benzoilekgonin i ekgonin metil ester. Međutim, testiranje u IntroLab-u se obično vrši za prvi od ova dva.

Šta je to kokain?

Kokain je stimulans centralnog nervnog sistema. Obično se pojavljuje kao fini prah nalik na kristal koji je hidrohlorid ili sulfatna so i, kao takav, se „šmrče“ (inhalira kroz nos). Kada se pomeša sa natrijum bikarbonatom i pretvori u slobodnu bazu, pojavljuje se kao tvrdi komadići nazvani „crack“, koji se mogu pušiti. Ovo je trenutno vrlo raširena forma droge.

Koji su simptomi zloupotrebe ove droge?

Efekti droge počinju unutar nekoliko minuta i dostižu vrhunac za 15 do 20 minuta. Ovi efekti uključuju proširene zenice, kao i povećanje krvnog pritiska, srčanog ritma, brzine disanja i telesne temperature. Opasnosti od upotrebe kokaina variraju, u zavisnosti od načina na koji se droga uzima, doze i pojedinca. Neki redovni korisnici prijavljuju osećaj nemira, razdražljivosti, anksioznosti i nesanice. Kod nekih ljudi, čak i niske doze mogu stvoriti psihološke probleme. Ljudi koji koriste visoke doze kokaina tokom dužeg perioda mogu postati paranoični ili doživeti ono što se naziva psihoza kokaina. Ovo može uključivati halucinacije dodira, vida, ukusa i mirisa. Kokain sam po sebi ima poluživot od jednog do dva sata, dok benzoilekgonin ima procenjeni poluživot od sedam do devet sati. Benzoilekgonin je detektibilan u urinu u roku od dva do tri sata i tokom perioda od dva do tri dana nakon jednokratne upotrebe.

Kako se izvodi test?

Najčešće se koristi uzorak urina. Test na urinu može detektovati metabolite kokaina 2 do 3 dana nakon konzumacije istog. Kod teških korisnika, test može biti pozitivan do 2 nedelje nakon upotrebe.

Zašto je potreban ovaj test?

Ovaj test može biti potreban ako:

  • Imate (ili se prijavljujete za) posao koji zahteva testiranje na droge
  • Ste uhapšeni i testiranje na droge je deo vaše uslovne kazne
  • Zaustavljeni ste i sumnja se da vozite pod uticajem droga

Šta rezultati analize cocain u urinu znače?

Rezultati se obično prijavljuju kao pozitivni, što znači da su pronađeni kokain ili njegovi metaboliti, ili negativni, što znači da u vašem telu nije pronađen nikakav dokaz o konzumaciji ove droge. Ovi rezultati se zasnivaju na broju koji pokazuje koncentraciju supstance pronađene u vašem urinu.

Postupak uzorkovanja

Za testiranje se koristi uzorak urina. Potrebna količina je oko 20 mL.

Uputstva za čuvanje

Uzorak održavajte na sobnoj temperaturi. Ako vreme dolaska prelazi sedam dana, onda ga stavite u frižider.

Detalji analize cocain u urinu

Ovaj vrsta biohemijske analize urina se koristi za detekciju upotrebe kokaina. Početno testiranje se vrši imunoanalizom; potvrda pozitivnih nalaza se vrši masenom spektrometrijom (MS).

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Urin

Obrtno vreme: 1 dan

Priprema: Posebna priprema nije potrebna.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.