Clostridium Difficile toksin A i toksin B

Put do vašeg dobrog zdravlja počinje u laboratoriji IntroLab.

2500,00 rsd

Obrtno Vreme

1 dan

Uzorkovanje

Prikupljanje stolice

Kategorija

Analiza stolice

IntroLab laboratorija Vračar Vam omogućava da odradite analizu stolice na prisustvo toksina A i B Clostridium difficile, kao i glutamat dehidrogenaze (GDH). Clostridium difficile je bakterija koja se često nalazi u crevnoj mikroflori ljudi i životinja. Clostridium Difficile toksin A i toksin B test ima za cilj identifikaciju prisustva toksina A i B, kao i GDH u uzorcima ljudske stolice.

Šta je Clostridium Difficile toksin A i toksin B test?

Analiza stolice radi detekcije toksina A i B, kao i glutamat dehidrogenaze (GDH) Clostridium difficile bakterije, izvodi se kroz imunohromatografski test zasnovan na antigen-antitelo reakciji. Ovaj test se koristi u dijagnostičke svrhe kako bi se otkrilo prisustvo bakterije Clostridium difficile u uzorcima ljudske stolice.

Koje su indikacije?

Preporučuje se da se ova analiza uradi u sledećim situacijama:

  • Ukoliko imate neformirane stolice, posebno tokom ili nakon primene antibiotske terapije, hemoterapije ili dugotrajnog boravka u bolnici. Ovo se naročito odnosi na stariju populaciju.
  • Ukoliko imate učestale tečne stolice (više od 7 puta dnevno) i povišenu telesnu temperaturu (preko 38°C), posebno tokom ili nakon primene antibiotske terapije, hemoterapije ili dugotrajnog boravka u bolnici. Ovo se posebno odnosi na stariju populaciju.

Naravno, Vaš lekar će Vam pre rađenja analiza saopštiti da li je potrebno odraditi istu.

Kako izgleda uzorkovanje?

Uzorak stolice se uzima od sveže neformirane stolice u količini kafene kašičice i prenosi se u posebnu posudu za stolicu. Važno je da uzorak ne bude pomešan sa urinom ili vodom iz WC šolje.

Ukoliko nije moguće odmah dostaviti uzorak u laboratoriju, preporučuje se čuvanje uzorka na temperaturi od 2-8°C do transporta. Za optimalne rezultate, testiranje bi trebalo obaviti odmah nakon uzorkovanja stolice.

Uzorci stolice mogu se čuvati u frižideru oko 48 sati, ali za duže čuvanje preporučuje se zamrzavanje uzoraka na temperaturi od -20°C.

Rezultati testiranja

Rezultat testa za analizu Clostridium difficile toksina A i B, kao i glutamat dehidrogenaze (GDH), se izveštava kao pozitivan ili negativan, što pomaže u postavljanju dijagnoze.

Međutim, u dijagnostici, važni su podaci o produženoj primeni antibiotika, starosnom dobu pacijenta, boravku u bolničkoj sredini, kao i mogućem postojanju drugih bakterijskih uzročnika oboljenja sa sličnom kliničkom slikom. Za potvrdu dijagnoze, mogu se sprovesti dodatne analize stolice kao što je pregled stolice na bakterije drugog tipa ili analiza uzorka stolice na prisustvo Rotavirusa i Adenovirusa radi otkrivanja virusnih infekcija crevnog trakta.

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: Stolica

Obrtno vreme: 1 dan

Priprema: Posebna priprema nije potrebna.

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

Analiza

Obrtno vreme

Cena

Zakaži analizu

This site is registered on wpml.org as a development site.